Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dramatična završnica

Hirscher postao svjetski prvak u slalomu! Kostelić ostao bez medalje

Marcel Hirscher bacio je u delirij domaće navijače na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, osvojivši posljednjeg dana zlatnu medalju u slalomu. Ivica Kostelić je završio na petom mjestu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hirscher je ušao u utrku kao veliki favorit, a pritisak na leđa mu je nametnula i činjenica da Austrija do nedjelje nije imala nijedno pojedinačno zlato na ovom SP-u. No, 23-godišnji skijaš se nije dao omesti i još je jednom sjajno odradio posao. Vodio je i nakon prve vožnje, a na kraju je, unatoč pogreškama u drugom ''laufu'' slavio s 42 stotinke prednosti pred Nijemcem Felixom Neureutherom (28). Treće mjesto i brončana medalja pripali su još jednom Austrijancu - 33-godišnjem Mariju Mattu.

Hirscher je u Schladmingu već osvojio srebro u veleslalomu i sada ima dvije pojedinačne medalje sa svjetskih smotri. Neureuther je, pak, osvojio prvo pojedinačno odličje, a posebna je priča veteran Matt koji je bio svjetski prvak u slalomu 2001. i 2007. godine, a ima i srebro u kombinaciji iz 2001.

Kostelić je nakon prve vožnje bio na devetom mjestu s točno sekundom zaostatka za Hirscherom. Drugo je ''poluvrijeme'' 33-godišnji Zagrepčanin odlično odradio i napredovao je do petog mjesta, ali minus iz prve vožnje se ipak pokazao prevelikim za medalju. Na koncu je za pobjednikom zaostao 1.12 sekundi, a između njega i Matta se ugurao Šveđanin Andre Myhrer. Kostelić je tako SP u Schladmingu zaključio s jednim odličjem: srebrom u super-kombinaciji.

"Sve u svemu, nastup je bio dobar. Nekoliko malih grešaka, ali općenito dobra, dobra vožnja. Svjetsko prvenstvo je bilo uspješno. Kako za organizatore, tako i za nas, za našu malu ekipu. Ja sam ostvario svoj cilj. Sa ovim današnjim rezultatom u slalomu s veseljem gledam na nadolazeće utrke", izjavio je Ivica netom poslije utrke.  (TS)

SP u alpskom skijanju, slalom (m), rezultati:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1:51.03

2. Felix Neureuther (Njem) +0.42

3. Mario Matt (Aut) +0.65

4. Andre Myhrer (Šve) +1.05

5. Ivica Kostelić (Hrv) +1.12

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider