Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suparnici se žalili

Pomeli konkurenciju i uzeli sve tri medalje: Jesu li Francuzi varali?

Francuski su predstavnici u četvrtak pomeli svu konkurenciju u disciplini ski-cross slobodnoga skijanja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, ali ostaje pitanje jesu li to napravili na regularan način...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, Jean-Frederic Chapuis je slavio u finalu ispred sunarodnjaka Arnauda Bovolente i Jonathana Midola. Nakon utrke je, međutim, većina reprezentacija uložila prigovor uz tvrdnju da oprema francuskih skijaša nije bila u skladu s pravilima. Sporan je navodno bio donji dio hlača na kojima su bila krilca koja su smanjivala otpor zraka i tako donosila prednost Francuzima.

Žalba je upućena Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) čiji će Odbor za skijaški kros odlučivati o regularnosti opreme. Ipak, strani mediji pišu da je mala vjerojatnost da će rezultati biti poništeni i da će Francuzima biti oduzete medalje. Ukoliko se to ipak dogodi, zlato bi naknadno pripalo Kanađaninu Bradyju Lemanu, srebro Rusu Jegoru Korotkovu, a bronca Slovencu Filipu Flisaru. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider