Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igre bez granica

Počinje rad na izradi izmjena Zakona o sportu

Iz ureda podsjećaju kako je sporni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sportu donesen u ljeto prošle godine po hitnome postupku i bez javne rasprave.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koordinacija Vlade Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i ljudska prava je nakon razmatranja prijedloga Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o primjeni nekih odredbi Zakona o sportu zaključila da se umjesto upućivanja predmetnoga Prijedloga Hrvatskome saboru radi davanja vjerodostojnog tumačenja pristupi izradi izmjena Zakona o sportu.

"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, nakon što je uvidjelo nemogućnost nesporne primjene odredbi Zakona o sportu (članak 46. stavak 7. i članak 47. stavak 8.), u proceduru Vlade RH uputilo je Prijedlog za vjerodostojno tumačenje spornih odredbi. S obzirom na to da je prema Poslovniku Hrvatskoga sabora Vlada RH jedan od ovlaštenih predlagatelja vjerodostojnog tumačenja, odluku o tome hoće li u konkretnom slučaju doista uputiti Prijedlog za vjerodostojno tumačenje spornih odredaba Hrvatskome saboru u konačnici donosi Vlada Republike Hrvatske", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću MZOS-a.

Iz ureda podsjećaju kako je sporni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sportu donesen u ljeto prošle godine po hitnome postupku i bez javne rasprave nakon što je inicijativa, kao i normativno rješenje, pokrenuto od Klubova zastupnika HNS-a i SDP-a kao predlagatelja Zakona.

"U proceduri Vlade RH zatraženo je i mišljenje Ureda za zakonodavstvo Vlade RH koje je navelo da se, uzimajući u obzir svu kompleksnost i složenost nastale situacije, u pitanje dovodi mogućnost potpunog otklanjanja nejasnih i nepreciznih normi vjerodostojnim tumačenjem te stoga kao sustavniji i cjelovitiji način njezina rješavanja predlažu da se razmotri potreba pristupanja postupku izmjena i dopuna Zakona o sportu.

Koordinacija Vlade Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i ljudska prava razmotrila je Prijedlog ministarstva te donijela zaključak da se umjesto upućivanja predmetnoga Prijedloga Hrvatskome saboru radi davanja vjerodostojnog tumačenja pristupi izradi izmjena Zakona o sportu. S tim u vezi zadužuje se Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta da izradi prijedlog izmjena Zakona o sportu, u dijelu navedenih spornih odredbi, te da ga u najkraćemu mogućem roku uputi u daljnju proceduru, sukladno Poslovniku Vlade Republike Hrvatske", kaže s na kraju priopćenja Ureda za odnose s javnošću MZOS-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider