Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Wings for Life World Run

Počinje odbrojavanje: za 100 dana svijet će potrčati za one koji ne mogu

Najspektakularnija svjetska utrka dosad još neviđenog formata za točno 100 dana, 4. svibnja 2014., okupirat će 6 kontinenata. Tisuće trkača ustat će na noge i u isto vrijeme krenuti u jedinstvenu utrku za sve one koji ne mogu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wings for Life World Run utrka je koja nema cilja, no pomaže zakladu koja zapravo ima samo jedan veliki cilj – ozljede leđne moždine učiniti izlječivima. U Hrvatskoj će utrka započeti u 12 sati s Pozdrava suncu u Zadru.

Amateri, profesionalci, atletičari, glazbenici, studenti, rekreativci, pa čak i oni koji se sportom nikad nisu bavili, imaju 100 dana da se pripreme za ovu veliku utrku čija je ciljna linija individualni cilj svakog pojedinca. Dakle, svatko trči prema vlastitim mogućnostima, a pola sata nakon utrke službeno presretačko vozilo krenut će za natjecateljima. Onda kad vozilo prestigne natjecatelja, za njega je utrka završena. Posljednji natjecatelj i natjecateljica u svijetu koji ostanu trčati bit će proglašeni pobjednicima globalne utrke Wings for Life World Run.

Ovaj sportski spektakl održat će se na 37 različitih svjetskih lokacija s nevjerojatnim okruženjima. Svaka lokacija različita je, bilo po tome što se pruža kroz pustinju, seoske ceste ili morsku obalu, ili po tome što započinje rano ujutro, poslije podne ili kasno u noći, ovisno o vremenskim zonama.

Wings for Life World Run mnogo je više od potrage za dvoje pobjednika. Iznad svega, iza utrke stoji ogromna želja za pronalaskom lijeka za ozljede kojima je zahvaćeno oko 3 milijuna ljudi na svijetu, kao i za podizanjem svijesti o ovom problemu. Neprofitna zaklada Wings for Life 100% donacija ulaže u napredna istraživanja, dok su svi ostali administrativni troškovi velikodušno pokriveni iz drugih izvora.

Cijeli svijet ima jednu startnu listu, što znači da će se natjecatelji moći utrkivati s prijateljima i natjecateljima iz drugih država, a među njima su nekadašnji vozač Formule 1 David Coulthard, surferska legenda Robby Naish, naš Mario Valentić, Sandra Perković, Lista Stublić, Dejan Patrčević, veslački zlatni četverac, Nika Fleiss i mnogi drugi. Prijave su otvorene do 20. travnja, a sve informacije potražite na www.wingsforlifeworldrun.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider