Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prokockali vodstvo

Počela 'međurunda' EBEL-a: Medvjedi poraženi u Villachu

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka izgubili su u gostima kod Villacha 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) u 1. kolu drugog kruga EBEL lige, u borbi za poredak od 1. do 6. mjesta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaća momčad povela je u 4. minuti pogotkom Justina Taylora. U zadnjoj minuti prvog dijela, Andy Sertich je poravnao rezultat s igračem manje. Dario Kostović u 30. je minuti doveo Zagrepčane u vodstvo 2-1. No, radost nije dugo trajala, jer je samo dvije minute kasnije Nikolaus Hartl poravnao na 2-2.

Pri kraju ogleda je Villach osigurao pobjedu. Prvo je u 54. minuti Scott Hotham zabio s igračem više, a onda je u zadnjoj minuti Markus Peintner postigao pogodak u praznu mrežu.

Bio je ovo peti susret ovih suparnika u tekućoj sezoni. U svih pet su slavili domaćini u 60 minuta igre. Igrači Villacha vjerojatno se itekako rado sjećaju sraza početkom prosinca, u kojem su pred svojim navijačima slavili s nevjerojatnih 11-2.

''Medvjedima'' slijede dvije domaće utakmice, protiv KAC-a u petak, odnosno Linza u nedjelju, u zagrebačkoj Areni.

U drugom krugu, ili takozvanoj ''međurundi'', na rasporedu je 10 kola. Svaka momčad odigrat će pet utakmica na svom ledu i pet u gostima, nakon čega će biti poznat konačni poredak, odnosno svih osam momčadi koje će igrati u doigravanju. Prvih šest, među kojima je i Medveščak, već su osigurali doigravanje, u koje će se plasirati i dvije najbolje momčadi iz skupine za poredak od 7. do 12. mjesta.

Novost je da će prve tri najbolje momčadi iz prve skupine moći birati suparnike u četvrtfinalu, i to između onih klubova koji će biti plasirani između 5. i 8. mjesta.

S prenesenim bodovima iz prvog kruga (Vienna Capitalsi su prenijeli četiri boda, Medvečak tri, Graz dva, Villach jedan, a KAC i Linz 0 bodova), Medveščak je trenutno treći u prvoj skupini s 3 boda, koliko ima i Villach na drugom mjestu. Vode Vienna Capitalsi sa 6 bodova. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider