Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'dobro sam se borio'

VIDEO Emotivan i moćan oproštajni govor Manninga: '18 je dobar broj'

Peyton Manning oprostio se od profesionalnog bavljenja američkim nogometom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih igrača američkog nogometa u povijesti, legendarni "quarterback" Peyton Manning je u ponedjeljak, točno mjesec dana nakon što je s Denver Broncosima osvojio naslov NFL prvaka, objavio očekivanu odluku kako završava igračku karijeru.

Legendarni Peyton Manning objavio kraj impresivne karijere

"18 je dobar broj i danas se povlačim iz nogometa", rekao je Manning suznih očiju na početku konferencije za novinare ovog ponedjeljka.

"Dobro sam se borio, dovršio sam svoju nogometnu utrku", citirao je jedan od najboljih NFL igrača svih vremena Bibliju.

Manning se zahvalio svim igračima, trenerima i svima onima koji su mu pomogli u karijeri. Pričao je i o razgovoru koji je vodio sa svojom petogodišnjom kćerkom dan uoči finala.

"Upitala me: 'tata, je li ovo tvoja posljednja posljednja utakmica?'. Samo sam kimao glavom u nevjerici".

Manning će za 17 dana navršiti 40 godina, a tijekom karijere igrao je za Indianapolis Coltse (1998-2011) i Denver Broncose (2012-2016), te je sa svakom od te dvije momčadi po jednom osvajao naslov prvaka, s Coltsima 2007., a s Broncosima ove godine. Nikome prije njega to nije pošlo za rukom.

Jedini je igrač koji je čak pet puta osvajao naslov najkorisnijeg (MVP) igrača NFL sezone (2003, 2004, 2008, 2009, 2013), a rekorder je i po broju osvojenih jarda (71,940), te po broju dodavanja za "touchdown" (539) u karijeri. Godine 2013. postavio je i rekorde po broju osvojenih jarda (5,477) i dodavanja za "touchdown" (55) u jednoj sezoni. Bio je i prvi QB koji je pobijedio svaku od 31 ekipe u regularnom dijelu sezone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider