Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Niz nagrada i rekorda

Legendarni Peyton Manning objavio kraj impresivne karijere

Ono o čemu se špekuliralo prije mjesec dana dobilo je i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mjesec dana nakon što je predvodio Denver Broncose do naslova prvaka u NFL-u, postavši jedini quarterback u povijesti koji je s dva različita kluba osvojio Super Bowl, Peyton Manning (39) je objavio kraj karijere.

Manning je svoju odluku obznanio čelnicima Denvera, izvršnom direktoru Joeu Ellisu, generalnom menadžeru Johnu Elwayju i glavnom treneru Garyju Kubiaku, a početkom tjedna obratit će se i javnosti.

"Kada pogledate što je sve Manning učinio za ovaj sport, možete biti sretni što je bio dio našeg kluba. Iza njega je sjajna karijera prepuna uspjeha", kazao je Elway.

Manning je tijekom karijere osvojio dva Super Bowla - 2007. u dresu Indianapolis Coltsa, i početkom veljače u dresu Denvera.

Čovjek koji je dao novu dimenziju najpopularnijem sportu u SAD-u

Manning je 1998. godine izabran kao prvi pick na draftu od strane Indianapolis Coltsa u čijem dresu je igrao 13 sezona. Coltse je predvodio do osam naslova prvaka divizije, dva naslova AFC, te jednog Super Bowla. Nakon teške ozljede 2012. je otišao u Denver kojeg je doveo nadomak naslova prvaka, ali su 2014. u Super Bowlu izgubili od Seattle Seahawksa. No, ove godine je osvojio naslov i s Denverom pobijedivši u finalu favorizirane Carolina Pantherse.

Tijekom karijere je osvojio niz nagrada i rekorda. Rekordnih pet puta je izabran za najboljeg igrača NFL-a, a bio je i MVP Super Bowla 2007. Čak 13 puta je imenovan u Pro Bowl momčad. Rekorder je po broju dodavanja za touchdown (539) i osvojenih jardi (71,940).

Bacio je najviše ukupnih jardi u jednoj sezoni (5477), te je ostvario najviše touchdown dodavanja u jednoj sezoni (55). Bio je i prvi QB koji je pobijedio svaku od 31 ekipe u regularnom dijelu sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider