Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na probi Topol

Perkovich i Glumac ostaju u Medveščaku: Ovo je naš drugi dom

Za Mikea Glumca i Nathana Perkovicha Medveščak i Zagreb su drugi dom, stoga ćemo ih gledati u Ledenoj i ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada jednom osjetiš toplinu Medvjeda, Brloga, Medveščakovih navijača i Zagreba, kada se istinski povežeš s ta četiri dijela, teško da će ta snažna spona ikada biti prekinuta.

Napadač Nathan Perkovich to je osjetio još 2012. godine kada se pridružio Medvjedima, a kroz godine ta se međusobna veza sve više produbljivala. Stoga, kod njega nije bilo nećkanja, nije stavljao na vagu Medveščak ili neki drugi klub. On je jednostavno znao – "ostajem u Medveščaku, naravno, ako me klub i dalje želi".

"Ne mogu opisati koliko sam sretan i uzbuđen što ću se vratiti u Zagreb i odigrati još jednu sezonu s Medveščakom. Nakon što smo moja zaručnica i ja ovdje proveli tri sezone, osjećamo da su Zagreb i Hrvatska naš drugi dom. U svijetu hokeja vrlo često živiš kao nomad, često se seliš iz jednog grada u drugi, iz jedne države u drugu, iz jedne lige u drugu, iz jednog kluba u drugi... Ostati u istom gradu i klubu četiri godine nešto je što svaki igrač želi", ispričao je Perkovich koji iz sezone u sezonu igra sve bolje, ali i provodi sve više minuta na ledu i skuplja sve više bodova, a premijeru za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B ove godine zapečatio je sa 6 bodova (4 gola, 2 asista) u pet utakmica te je bio jedan od najboljih igrača selekcije.

Da se vrati u Medveščak i u Zagreb, srce nije vuklo samo Perkovicha, nego i Mikea Glumca. Dres s brojem 16 tako će i dalje ostati u vlasništvu 35-godišnjeg napadača koji je također jedna od važnih karika i okosnica Medveščakove KHL momčadi, ali i hrvatske reprezentacije za koju je prve utakmice odigrao ove godine. No, ostanak Glumca zasigurno neće razveseliti samo navijače Medvjeda, nego i sve hrvatske mališane kojima Medveščakov igrač prošle sezone nije stigao pročitao bajke 'Zlatokosu i tri medvjeda' i 'Macu Papučaricu' u sklopu UNICEF-ove kampanje 'Čitaj mi!'.

"Povratak je bio bespogovoran. Vraćam se jer ima još puno hrvatske djece kojoj nisam čitao i koja trebaju našu pomoć. Nisam mogao niti želio iznevjeriti te klince, a i moram priznati da mi već nedostaje naša mala čitalačka turneja. Otkrit ću vam malu tajnu, svako malo zavirim u 'Zlatokosu' i 'Papučaricu' jer me odmah vrate u Zagreb, sjetim se tih trenutaka provedenih s mališanima, njihovog ispravljanja mog hrvatskog (smijeh), topline oko srca kada izvučeš osmijeh na djetetovom licu... Nadam se da ćemo ove sezone uspjeti razveseliti još više djece", rekao je Glumac.

Budući da sezona ove godine počinje ranije, a prva Medveščakova utakmica se igra 26. kolovoza, što znači da i pripreme također počinju prije nego inače, Nathan i Mike su već odavno 'uposlili' mišiće kako bi na klupsku 'prozivku' sredinom srpnja došli u kondiciji.

"Kada sam se u travnju vratio u Ameriku nakon reprezentativnih obveza i Svjetskog prvenstva, uzeo sam tjedan dana pauze tijekom koje nisam radio ništa, samo sam se družio s obitelji i prijateljima. No, kako smatram da je izuzetno važno trenirati i biti aktivan cijelo ljeto, odnosno između sezona, nakon tih tjedan dana slobodnog vratio sam se treninzima. Otada treniram tri puta tjedno s trenerom, dok dva dana treniram sam", prokomentirao je Nathan koji s nestrpljenjem broji dane do početka priprema i sezone.

Osim ostanka Perkovicha i Glumca iz Medveščaka stiže još jedna vijest. Medvjedima se pridružio 26-godišnji Maksim Topol. Ruski branič dolazi na probni rok te će se kroz pripremno razdoblje pokušati nametnuti treneru Dwyer i izboriti za mjesto u momčadi. Topol je posljednje četiri sezone igrao u VHL-u (druga ruska liga) za SKA-Neva Sankt Peterburg.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider