Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oštra reakcija

Sandra Perković ljutita: Ne razumijem njihovu odluku i razočarana sam!

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković reagirala je na objavu IAAF-ovog skraćenog popisa od tri atletičarke koje konkuriraju za prestižnu nagradu najbolje u 2013. godini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, jedna od tih atletičarki nije Perković, koja je bila na posljednjem popisu od njih 10. Perković je ove sezone uzela naslov svjetske prvakinje, te naslove na sedam mitinga Dijamantne lige, no to svejedno nije bilo dovoljno za prolazak u najuži krug kandidatkinja prema izboru krovnog tijela svjetske atletike.

Atletičarke koje će se 16. studenog naći na gala večeri IAAF-a u Monacu su Novozelanđanka Valerie Adams, Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce, te Čehinja Zuzana Hejnova.

''Nažalost, ne razumijem njihov odabir i malo sam razočarana izborom najboljih triju atletičarki jer je ipak ova sezona, kao i prošla, bila kako moja, tako i za cijeli atletski svijet sezona iz snova, te se rijetko viđa dominacija koju sam ja imala ove godine. Rezultati koje sam postigla imaju svoju vrijednost. Cijelu sezonu sam po IAAF-ovim rezultatima prva atletičarka ove sezone'', izjavila je Perković te nadodala:

''Nakon Moskve zauzela sam uvjerljivo treće mjesto na toj ljestvici, samo bod razlike za drugom nositeljicom. Shelly-Ann Fraser-Pryce je ove godine uzela tri svjetska zlata i nitko ne može biti u rangu s njom. Ali 100 i 200 metara su dvije skoro iste discipline čiji trening se puno ne razlikuje, a tu je i štafeta cijelog tima . Bacači ne mogu uzeti vise od jedne medalje na velikom natjecanju jer je izuzetno teško trenirati dvije različite discipline u isto vrijeme i očekivati vrhunsku formu. Izmakle su mi obje nagrade. Ali zato ću sljedeću sezonu odraditi još bolje, imam velike planove i ako ih ispunim mislim da neće više imati izbora.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider