Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sukob HOO-a i ministarstva

VIDEO Paškvalin odgovara na optužbe: 'Ja sam miran. Njihov potez je znak velike nervoze'

Hrvatski olimpijski odbor prijavio je Uskoku pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Tomislava Paškvalina i to zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

HOO naime sumnjiči Paškavalina da nije odobrio isplatu 25 milijuna kuna koje bi HOO-u trebale pripasti od igara na sreću. Sukob na relaciji HOO - Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta nije nov, traje već godinama i svako malo zaiskri i to uglavnom zbog - novca.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ovoga je puta poduzeo i konkretne mjere- angažirao je odvjetnika i prijavio pomoćnika ministra za sport, Tomislava Paškvalina USKOK-u. HOO tvrdi kako im ministarstvo nije isplatilo dio novca od igara na sreću, točnije 25 milijuna kuna zbog čega zaposlenicima kasne plaće, a za to je prema HOO-u odgovoran upravo Paškvalin.

HOO-ov odvjetnik Vladimir Gredelj u kaznenoj je prijavi naveo da je Paškvalin iskoristio svoj položaj i ovlast na način da je postupio protivno postojećim propisima prema kojima HOO ima pravo na isplatu svih ostvarenih sredstava neovisno o iznosu koji je planiran u proračunu RH, odnosno da nije izvršio svoju dužnost jer HOO-u odbija isplatiti preko 25 860 000 kuna.

Iz Ministarstva tvrde kako su sav novac predviđen za sport HOO-u uredno isplatili kroz mjesečne obroke.
„Ja sam izuzetno miran i motiviran jer radim sukladno zakonu i u interesu hrvatskog sportaša jer iz te obitelji dolazim, ali ovaj smišljen potez vodstva HOO-a očito je znak velike, nagomilane nervoze. Zašto, vrijeme će brzo pokazati“, kaže Paškvalin.

I dok se loptica od HOO-a prebacuje na Ministarstvo prebacuje, ni iz jedne institucije nisu željeli pred kameru. Upućuju nas tek na odvjetnike i pozivaju se na već objavljena priopćenja. U obje institucije kao da zaboravljaju da su dužni javnosti podastrijeti odgovore na neka pitanja.

Inače, prije dva tjedna Ministarstvo je odbacilo HOO-ov program javnih potreba za sport, a u kojem je bilo sporno financiranje sportske televizije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider