Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Rezultati su očekivani'

Paraolimpijci se vratili iz Sočija: 'Najbolje POI do sada'

Hrvatska paraolimpijska delegacija vratila se danas u Zagreb nakon nastupa na XI. Zimskim paraolimpijskim igrama na kojima je od 7. do 16. veljače u ruskom Sočiju sudjelovalo 547 sportaša s tjelesnim invaliditetom iz 45 zemalja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Sočiju su bila i dva predstavnika Hrvatske, skijaši Dino Sokolović i Damir Mizdrak.

"U Sočiju smo postigli one rezultate koje smo i očekivali. Dobili smo potvrdu da se naši sportaši mogu uključiti i na zimskim igrama i samo je sportska sreća bila ta koja je presudila da se Dino Sokolović ne popne na pobjedničko postolje i bude prvi Hrvat s medaljom sa zimskih igara. Organizatori su se potrudili da unatoč toplom vremenu naprave sjajne igre i kada ih usporedimo s prijašnjim Soči se s ponosom može pohvaliti da je organizirao najbolje zimske paraolimpijske igre do sada", rekao ja nakon povratka na konferenciji za tisak u Zagrebačkoj zračnoj luci predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Dino Sokolović, koji je nastupio u konkurenciji sjedećih skijaša, četiri je puta izlazio na stazu Roza Hutor, a u superveleslalomu, superkombinaciji i slalomu nije uspio završiti utrke pa mu je plasman na 12 mjesto u veleslalomu najbolji plasman u Sočiju nije bio razočaran nastupima.

"Znao sam da najviše šanse imam u slalomu u kojem sam bio najbolji nakon prve vožnje. Snažno sam krenu i u drugu važnju koju na žalost nisam uspio završiti. Unatoč tome uspio sam dati maksimum u veleslalomskoj vožnji u kojoj je 12 mjesto realno mojim mogućnostima u toj disciplini", kazao je 25-godišnji član Monoski kluba Zagreb koji je nastupio i na POI u Vancouveru.

Damir Mizdrak natjecao se u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša i u veleslalomu je zauzeo 14., a u slalomu 11. mjesto i to je najbolji plasman naših sportaša na ZPOI do sada.

"Ja sam u Soči otputovao jer sam dobio pozivnicu organizatora i nadam se da sam je svojim vožnjama opravdao. Ja još nemam kvalitetu kakvu u svojoj kategoriji ima Dino Sokolović li ću se truditi da budućim nastupima izborim najprije plasman, a onda i dobar rezultat na POI za četiri godine u korejskom Pyeongchangu", rekao je Mizdrak.

U Sočiju je nastupio rekordan broj sportaša na zimskim POI, a prvi put svijetu su se na zimskim igrama predstavili paraolimpijci iz Brazila, Uzbekistana i Turske.

Na Igrama su podijeljena 72 kompleta odličja, a najviše uspjeha imali su ruski paraolimpijci koji su osvojili 80 medalja pri čemu 30 zlata, 28 srebrnih i 22 brončane medalje.

Organizatori su prodali ukupno 300.000 ulaznica, što je 30 posto više nego prije četiri godine u Vancouveru. U Sočiju je bilo akreditirano više od 2.400 medijskih djelatnika, a zanimljiv je podatak kako su ruske televizije emitirale više od 180 sati tv programa.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider