Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prve četiri iz tenisa

Ovo su NAJBOGATIJE SPORTAŠICE svijeta

Ruska tenisačica Marija Šarapova devetu godinu zaredom je najbolje plaćena sportašica svijeta, prema podacima koje je objavio američki poslovni magazin Forbes.

Još od pobjede u Wimbledonu 2004. godine, do koje je stigla kao tinejdžerica sa 17 godina, Šarapova je neprekidno na vrhu ljestvice najbolje plaćenih sportašica svijeta. U međuvremenu je potpisala mnoge unosne ugovore s kompanijama kao što su Nike, Head, Samsung, Tag Heuer, Evian i Porsche. Početkom ove godine kreirala je novi proizvod - gumene bombone nazvane Sugarpova. Šarapova, dakako, nije zaslužna za sam okus slatkiša, već za njihov dizajn.

Svi ti ugovori i aktivnosti joj omogućuju status neprikosnovene primadone svjetskog sporta kada je u pitanju zarada, jer na Forbesovoj listi se zbrajaju prihodi od nagradnih fondova na natjecanjima, za Šarapovu konkretno na teniskim turnirima, garancije za nastup i od marketinških aktivnosti, a nije tajna da Šarapova najviše zarađuje upravo na ovom posljednje spomenutom aspektu. Od lipnja 2012. do lipnja ove godine zaradila je oko 6 milijuna američkih dolara od nagrada na turnirima, a oko 23 milijuna od reklama.

Šarapova je, dakle, prema Forbesu, u proteklih 12 mjeseci zaradila 29 milijuna dolara. Iako je od najbolje svjetske tenisačice, Amerikanke Serene Williams, izgubila zadnjih 13 međusobnih ogleda (ukupno je 14:2 za Serenu), od toga četiri ove godine, Ruskinja se barem može utješiti da je bolja od Serene na bankovnom računu.

Mlađa sestra Williams je druga na Forbesovoj listi, zaradila je ukupno 20.5 milijuna dolara. Treće i četvrto mjesto također drže tenisačice, Kineskinja Li Na (18.2 milijuna), odnosno Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (15.7). Tek na petom mjestu je sportašica koja se ne bavi tenisom. U pitanju je američka vozačica kružnih stadionskih utrka Danica Patrick, koja je u proteklih 12 mjeseci utržila 15 milijuna dolara...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider