Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nema novaca

Otkazan hokejski spektakl PAN Arena Ice Fever

Obzirom na smanjenja proračuna Grada Zagreba za sport i sportska događanja u 2015. godini Grad Zagreb više nije u mogućnosti partnerski podržati igranje hokejskih utakmica u Areni Zagreba u sklopu spektakla PAN ARENA ICE FEVER u siječnju 2015...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Sagledavši financijsku konstrukciju projekta te sve troškove koje bismo bez podrške Grada morali sami financirati uz pomoć naših navijača i posjetitelja, odgovorno smatramo kako nakon pet godina na žalost moramo odustati od hokejskog spektakla PAN Arena Ice Fever u Areni Zagreb. Kod donošenje odluke vodili smo se odgovornošću i željom da ne narušimo financijsku stabilnost kluba i njegovu budućnost.

Ujedno, ne želimo u ovom slučaju previsokom cijenom ulaznice od najmanje 350 kuna na više, a čime bismo eventualno pokrili novonastali trošak najma Arene bez partnerske podrške Grada, naštetiti našim navijačima. Ovdje se ne radi o nedostatku budžeta ili neimanju novca za događaj, budući da ova sredstva, a nastavno na dosadašnje partnerstvo s Gradom, nisu bila niti planirana niti predviđena te se stoga nisu niti mogla organizirati u ovom roku.

Naime, utakmice u Areni bile su planirane na dosadašnjem partnerskom modelu Grada i Kluba iz prijašnjih sezona i bazirane su na besplatnim 'sportskim danima' korištenja Arene, shodno čemu dodatna financijska sredstva za najam Arene nisu niti bila potrebna'', izjavio je glasnogovornik i voditelj posebnih projekata Medveščaka Ranko Vučinić i pojasnio:

''Grad Zagreb je do sada, do smanjenja sportskog proračuna, u projektu Arena Ice Fever sudjelovao na način da je za događaj partnerski osiguravao točnije ustupao tzv. 'sportske dane' po kojima, zbog vrijednosti projekta u smislu njegove turističke i sportske atraktivnosti, klub ima pravo koristiti Arenu bez plaćanja najma, ali uz obavezu plaćanja troškova tehničke podrške. U tom organizacijskom obliku Medveščak je osiguravao i financirao najam opreme za izradu leda te postavljanje i održavanje leda u Areni budući ona nema sustav za led, kao i cjelokupnu organizaciju utakmica uključujući međunarodnu promociju, televizijski prijenos utakmica i slično.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider