Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veći skalp nego lani

Opet čudesan start u Ligi prvaka: PPD Zagreb demolirao Kiel!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobjednički su otvorili Ligu prvaka protiv favoriziranih Nijemaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PPD Zagreb je pobijedio Kiel 29:22 u prvom kolu skupine A rukometne Lige prvaka. Zagrebaši su tako ponovili, čak i nadmašili lanjski podvig kada su, također u prvom kolu u Areni srušili najveći njemački klub. Prošle godine, 28. rujna, PPD Zagreb je slavio sa 27:25, a ovaj put je trijumf znatno uvjerljiviji.

Zagrebaši u transu: Sve se poklopilo, svi smo stisnuli gas!

Iako su na prvi pogodak čekali više od pet minuta, a u tom razdoblju imali i nerealizirani sedmerac, rukometaši PPD Zagreba nisu dopustili igračima Kiela da se odlijepe na veću razliku u početku dvoboja. Od 11. do 16. minute zagrebaši su iskoristili probojnost raspoloženog Domagoja Pavlovića koji je u mini-seriji 4:1 ugradio svoja dva pogotka, a zaključio ju je Zlatko Horvat golom iz kontre za vodstvo 8:5. Kako je usput Kiel ostao s igračem manje, činilo se da igrači hrvatskog prvaka imaju priliku doći do još uvjerljivije prednosti.

No, dogodilo se upravo suprotno. Prvo su Nijemci postigli pogodak s igračem manje i pokrenuli seriju 5:0 za koju zasluge idu i treneru PPD Zagreba Veselinu Vujoviću koji se kockao igrajući s Lovrom Mihićem kao zamjenskim vratarom u situaciji s igračem manje u polju. Kiel je u takvim situacijama dvaput postizao pogotke nakon nerealiziranih akcija domaće momčadi i u 23. minuti poveo 10:8. Završnih sedam minuta prvog dijela pripalo je Zagrebu. Razbranio se Filip Ivić, obrana je postala čvršća, raspucao se Luka Stepančić. To je rezultiralo serijom zagrebaša 5:1 za vodstvo 13:11 nakon prvih 30 minuta.

Ivić se razbranio kad je najviše trebalo

Zagreb je u nastavku držao prednost do 38. minute, kad je Kiel ponovno došao do izjednačenja (16:16) preko Sprengera, a isti je igrač već minutu poslije donio prvo vodstvo Nijemcima nakon 26. minute. Krila Kiela ljevoruki Christian Sprenger i Rune Dahmke, zadavali su najviše problema Zagrebovoj obrani. Upravo su oni bili najzaslužniji za vodstvo Kiela 20:18 u 44. minuti, kad je Zagrebov napad upao u kreativnu krizu koju su isprovocirali i njemački bekovi visokim izlaskom na vanjske igrače, a ponajviše na raspoloženog Stepančića.

Veselin Vujović je minutom odmora uspio smiriti svoju momčad, Zagrebova obrana je opet postala čvrsta i teško probojna, a kad bi netko i prošao, zaustavljao bi ga Zagrebov vratar Filip Ivić. Kiel je osam minuta ostao bez pogotka, dok je Zagreb postigao pet za vodstvo 23:20.

Zagreb je u 58. minuti do kraja utakmice ostao bez kapetana Zlatka Horvata, zbog isključenja i crvenog kartona, ali to se nije odrazilo na krajnji rezultat. Hrvatski prvaci su već tada imali +5 (26:21), a do kraja dvoboja to su podigli do konačnih 29:22.

U drugom kolu gosti Celja

Strijelce Zagreba predvodili su Stepančić i Horvat sa po 6 pogodaka, dok su Obranović i Pavlović postigli po četiri. Sjajan je na vratima bio Filip Ivić koji je sakupio 13 obrana. Kod gostiju Dahmke je s 9 pogodaka bio najbolji strijelac, a Domagoj Duvnjak završio je s dva pogotka iz pet pokušaja.

Bolje otvaranje nove sezone EHF Lige prvaka Zagreb nije mogao poželjeti. U 2. kolu skupine A rukometaši PPD Zagreba gostovat će u celjskoj Zlatorog Areni, u subotu, 26. rujna (20:00), gdje će se suprotstaviti momčadi Celja.

PPD Zagreb - Kiel 29:22 (13:11)

Arena Zagreb. Gledatelja: 8.000.Suci: Mazeika i Gatelis (Litva).
PPD ZAGREB: Mihić 1, Sabljić, Vujić 3, Stepančić 6, Kontrec 2, Šprem 1, Šebetić, Raković, Horvat 6 (2), Šušnja 1, Šandrk 1, T. Valčić, Obranović 4, Pavlović 4
Vratari: Ivić 13, Stevanović 1 (1)
Isključenja: 12. Igrač više: 2/3. Sedmerci: 3/4
THW KIEL: Duvnjak 2, Ferreira Moraes, Toft Hansen 1, Mamelund, Sprenger 4, Weinhold, Dissinger, Wieneck 1, Ekberg 1, Canellas Reixach 2, Dahmke 8 (2), Williams, Vujin 2
Vratari: Landin 3 (1), Katsigiannis 4
Isključenja: 8. Igrač više: 7/9. Sedmerci: 2/3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider