Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Mi nismo u oblacima'

Onesta: Tko bi bio toliko glup da nema strah prije utakmice s Hrvatskom?

U ovom trenutku Francuska se već priprema za četvrtfinalu utakmicu u kojoj svi očekujemo da sa suprotne strane stoji Hrvatska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onestini igrači apsolvirali su Island u osmini finala i sada nas očekuje još jedan povijesni susret dvije najbolje rukometne reprezentacije u posljednjih desetak godina. Francuzi su itekako svjesni kvalitete Hrvatske, ali i sigurni kako oni ponovno mogu izaći iz tog dvoboja kao pobjednici.

>> Loše vijesti iz Zaragoze: Lac otpao sa SP-a, problemi s Bičanićem!

>> Goluža: Poslali smo poruku u Hrvatsku, a Francuzi su istrošeni

''Utakmice protiv Islanda nikad nisu bile lagane. Osim činjenice da igraju dobro, imaju karakterističan borbeni duh. To je bila utakmica kakvu smo i zamišljali. Mi nismo u oblacima, jasno nam je što moramo raditi kako bi popravili našu igru, a mislim da smo napravili dobar napredak'', izjavio je Claude Onesta te nastavio:

''Tko bi bio toliko glup da nema anksioznost prije susreta s Hrvatskom? Trik je kako znati iskoristiti to kao gorivo za budnost i odlučnost, i pobrinuti se da ne postane strah koji će vas paralizirati. Naša obrana je bolja, kolektivno jača, ali vidjeli smo da je potpora obrani na pivotu oslabila.''

Pobijedila je Francuska s 30-28 Island, možda i teže nego što se očekivalo, makar u samoj završnici Islanđani nisu imali prilike izboriti remi, pa tako i odlazak u produžetke.

''I kada ne igrate dobro, morate znati kako pobijediti utakmicu. Imali smo tehničkih pogrešaka, ali smo se borili i pokazali da nam je agresivnost na razini'', rekao je stup francuske obrane Didier Dinart.

Francuzi ne briljiraju na ovom prvenstvu, ali znamo da ih krasi jaka mentalna snaga. Unatoč 'kiksu' protiv Njemačke, nisu se previše poljuljali. Barem onako kako bi mi htjeli. Njihova snaga je obrana, vrlo efikasna krila i odlučnost u trenucima kada se lomi utakmica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider