Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problemi s krovom

Olimpijski stadion u Rio de Janeiru zatvoren iz sigurnosnih razloga

Olimpijski stadion Joao Havelange u Rio de Janeiru, na kojem bi se trebala održati atletska natjecanja na Olimpijskim igrama 2016. godine, zatvoren je do daljnjega…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzrok su problemi s krovom zbog kojih gledateljima i sportašima nije zajamčena sigurnost. Olimpijski stadion, otvoren uz silne odgode i probijanje proračuna 2007. godine, trenutno je glavni nogometni stadion u gradu budući da se slavna Maracana obnavlja za potrebe Svjetskog prvenstva kojem će Brazil biti domaćin dogodine.

Upravo će na Maracani biti otvaranje i zatvaranje Igara 2016. godine, dok će se atletska natjecanja održati na Olimpijskom stadionu, poznatom i pod nadimkom Engenhao.

Privremeno zatvaranje stadiona naredio je gradonačelnik Rija Eduardo Paes nakon što je primio tri različita izvještaja o sigurnosti objekta.

"Ako treba, stadion će ostati zatvoren i godinu dana. Ne može se igrati na njemu uz ovakve sigurnosne probleme", poručio je Paes. (TS)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider