Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzela kultni Zurich

Novo hrvatsko atletsko čudo: Lisa Stublić u Riju će pucati na medalju

Peti maraton u životu za čistu peticu. Lisa Stublić pokorila je žestoku konkurenciju u Zurichu, nakon 42 pretrčana kilometra prva je presjekla ciljnu vrpcu, i sve to sa sjajnim vremenom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lisa je čak za 5 minuta poboljšala hrvatski rekord, dakako, u njezinu vlasništvu: "Kad sam išla tamo nisam razmišljala o plasmanu, samo na vrijeme. Osjećam se jako dobro. Znala sam da mogu trčati 2 sata i 25 minuta i sve se pokolopilo, bilo je super", ushićena je bila nakon utrke.

Zurich neće pamtiti samo po pobjedi, već i po tome što joj nije poplavio nijedan prst: "Da, istina, ovaj put nisam izgubila nijedan."

Međutim, nestali su kilogrami...

"Prije utrke imala sam 43 kilograma i 800 grama, a nakon utrke 40kg i 100 grama", otkrila je Lisa.

Lisa je rođena u SAD-u gdje se od vrhunskih maratonskih rezultata da lijepo živjeti. Može li se i u Hrvatskoj?

"Za sada da, ali za budućnost ne znam zato što bolje ja trčim to imam više problema sa sportskim sustavima, pa ja ne znam."

Trzavice u atletskim krugovima jako je žaloste, ali mijenjati reprezentaciju nema namjeru. Barem zasada.

"Ja želim trčati za Hrvatsku zato što ja sam postala maratonka u Hrvatskoj. Najduža utrka koju sam trčala u Americi bila je 10 km na stazi. Ja mislim ako ću ostanem zdrava i ako ću pametno trenirati, moći trčati puno brže i u budućnosti."

A mogla bi. I to vrlo lako. Najbolje trkačke godine tek su pred njom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider