Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Predstavljen Shedden

Novi trener Medvjeda vjeruje kako će finska zvijezda biti 'taj' igrač

Novi trener hokejaša Medveščaka, 53-godišnji Kanađanin Doug Shedden uvjeren je da "Medveščak može dohvatiti doigravanje", a "medvjedi" te njegove riječi mogu potvrditi već u utorak (19,30) kad u Ledenoj dvorani dočekuju Slovan iz Bratislave, trenutačno osmu momčad Zapadne konferencije KHL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred novim trenerom Medveščaka, koji je prošlog tjedna stigao na klupu "medvjeda" umjesto smijenjenog Chucka Webera, stoji težak, ali prema njegovom mišljenju ne i nemoguć zadatak - odvesti u doigravanje KHL-a momčad koja je u dosadašnjih 17 utakmica ostvarila tek pet pobjeda i doživjela 12 poraza.

"Jedini cilj koji imam je odvesti ovu momčad u doigravanje. Pred nama je još mnogo utakmica, a samo šest bodova zaostajemo za momčadi koja je trenutno osma. U ovom poslu šest bodova uopće nije mnogo. Pobijedimo li Slovan u utorak onda ćemo za njima zaostajati samo tri boda. Uvjeren sam da su ispred nas momčadi koje možemo prestići", optimističan je bio Shedden u svom prvom obraćanju hrvatskim medijima.

Shedden vjeruje da u momčadi ima igrače koji su sposobni ostvariti taj cilj i ponoviti ono što je Medveščak ostvario pod vodstvom Marka Frencha u svojoj premijernoj KHL sezoni.

"Ono što su French i Medveščak ostvarili prošle godine je sjajno, iznad svih očekivanja. Imamo talentirane igrače, dosta kvalitete na svim pozicijama. Imamo dva vrlo dobra vratara. Dekanich je u maloj krizi, ali svi vjerujemo da će izaći iz nje. Obrana djeluje dobro. No, ono što mi se čini da nedostaje ovoj momčadi je igrač koji će prelomiti utakmicu, odigrati pravi potez kad je to važno. Vjerujem da je Ville Leino igrač koji to može biti."

Ville Leino veliko poajčanje

Iskusni 31-godišnji Finac, s višegodišnjim NHL iskustvom u Detroitu, Philadelphiji i Buffalu još se nije priključio momčadi, ali Shedden ima puno povjerenje u njegove mogućnosti.

"Trenirao sam ga u Finskoj i znam da nam može biti od velike pomoći. Trebamo priznati da će ova momčad teško dolaziti do uvjerljivih pobjeda. Bit će puno tijesnih utakmica, što nije dobro za trenerovo srce, ni za kosu, ali to je realnost. Trebaju nam pobjede u takvim utakmicama, a Leino je igrač koji ih može donijeti", istaknuo je Shedden.

No, Medveščak je dosad imao više problema s obranom i nedostatkom braniča, pa su na ta mjesta morali uskakati čak i napadači, Nathan Perkovich i Bill Thomas.

"U ovoj ligi to nije lako. Nije lako igrati utakmice sa samo dva branička para. Za uspjeh u ovoj ligi, ili bilo kojoj drugoj ligi u kojoj sam bio trener, morate imati osam raspoloživih braniča. Razgovarao sam s Aaronom Foxom i u potrazi smo za kvalitetnim pojačanjem na toj poziciji", rekao je Shedden.

Sportski direktor Medveščaka potvrdio je da se užurbano radi na dovođenju obrambenog pojačanja.

"Pregovaramo s nekoliko igrača i nadamo se da ćemo prije odlaska na sljedeću turneju po Rusiji imati pojačanje u obrani. Neće biti veliko ime poput Villea Leina, ali radi se o kvalitetnom igraču koji je igrao na visokoj europskoj razini. Nadamo se da će nam se priključiti već u srijedu ili četvrtak", otkrio je Aaron Fox.

Unatoč ogromnom trenerskom iskustvu, kako u Sjevernoj Americi, tako i u Europi, Doug Shedden se prvi put susreće s KHL-om.

"Znam da ima mnogo talentiranih igrača, ali još ih moram sve upoznati. Bit će ovo tranzicijsko razdoblje, dok ne upoznam novine koje donosi svaka liga. Vjerujem da to upoznavanje neće dugo trajati. Početak nije važan, važno je kako ćemo završiti, a nadam se da ćemo imati snažnu završnicu", zaključio je Shedden koji je prvi put vodio momčad u petak protiv Dinama u Rigi, gdje je Medveščak doživio tijesan poraz (2-3), da bi dva dana kasnije "medjedi" pali i na gostovanju kod Atlanta (2-5).

''Imali smo malo nesreće s tim utakmicama. Mišljenja sam da smo protiv Dinama postigli regularan pogodak za izjednačenje, koji nam je poništen. Protiv Atlanta smo naišli na odmornu momčad, a naše su noge već bile teške od utakmica i putovanja."

Domaću premijeru na klupi Medveščaka Doug Shedden će imati u utorak, kad će u Ledenoj dvorani po drugi put ove sezone gostovati Slovan iz Bratislave. Slovaci su prije dva i pol tjedna slavili s 3-1 u Zagrebu te pobijedili "medvjede" u dva od dosadašnja tri ovosezonska dvoboja. Utakmica započinje u 19,30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider