Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sporazumni raskid

Medveščak promijenio trenera nakon katastrofalne serije

Medvjedi će s novim trenerom nakon Božića krenuti po bolje rezultate.

Connor Cameron i Douglas Bradley (Foto: Medveščak) (Foto: Medveš?ak)

Novi trener Medveščaka je Douglas Bradley koji preuzima momčad od Connora Camerona, dosadašnjeg trenera koji sporazumno odlazi.

Cameron je s čelnicima Medveščaka dogovorio raskid, a razilaženju je prethodila želja da se vrati u Kanadu zbog obiteljske situacije, kao i niz loših rezultata u posljednje vrijeme (crna serija od devet uzastopnih poraza).

"Klub i glavni trener Connor Cameron zajednički su dogovorili završetak suradnje prije kraja sezone. Cameron ima određene obiteljske obaveze zbog kojih se mora vratiti prije vremena u Kanadu, a obzirom na lošiji rezultata u posljednje vrijeme odlučili smo učiniti ovu promjenu u našoj EBEL momčadi. Cameronu zahvaljujemo na suradnji i želimo uspjeh u daljnjoj karijeri te sve najbolje njegovoj obitelji", pojasnio je Medveščakov sportski direktor Aaron Fox.

Cameron je Medveščakovu EBEL momčad preuzeo u srpnju ove godine i vodio je kroz pet pripremnih i 30 utakmica regularnog EBEL prvenstva s ukupnim omjerom od 18 pobjeda i 19 poraza. Cameron se momčadi Medveščaka prvi put pridružio u KHL sezoni 2016./17. kao prvi pomoćni trener tadašnjeg glavnog trenera Gordya Dwyera. Povratkom u EBEL i odlaskom Dwyera u Dinamo Minsk Cameron je preuzeo Medveščakovu prvu momčad.

Na Cameronovo mjesto dolazi zagrebačkoj publici već od prije dobro poznat trenerski veteran, Amerikanac Douglas Bradley. Bradley je u Medveščaku bio od 2009. do 2011. kada je obavljao nekoliko klupskih funkcija. U sezoni 2009./10. bio je Medveščakov direktor hokejskih operacija i sportski direktor. U sezoni nakon toga radio je kao pomoćnik glavnog trenera Teda Satora, od kojeg je u sredini sezone, također nakon niza poraza i lošeg plasmana momčadi na ligaškoj ljestvici, preuzeo momčad kao glavni trener. Nakon Medveščaka radio je kao pomoćnik glavnog trenera u Wheeling Nailersima u ECHL-u (2013.-2015.), a zatim kao glavni trener u mađarskom DVTK Jegesmedvek zvanih Polarni medvjedi.

U srijedu pred domaćom publikom

Bradley ima bogato EBEL iskustvo, uz Medveščak bio je i trener slovenskih Jesenica i austrijskog Innsbrucka.

"Postigli smo dogovor o povratku Douga Bradleya u Medveščak. Bradley sa sobom donosi bogato iskustvo vođenja momčadi u EBEL-u te ima vrstu energije i karaktera za koji vjerujemo da će potaknuti naše igrače da budu uspješniji, da igraju u skladu sa svojim stvarnim potencijalom. Vjerujemo kako imamo odličnu momčad, momčad koja može i koja želi izboriti doigravanje i dovoljno je vremena da ostvarimo taj plan i da promijenimo poredak na ljestvici u našu korist", najavio je Fox.

Bradley će se momčadi pridružiti 26. prosinca u Villachu, a vodit će je kao trener na domaćoj utakmici protiv Graza 28. prosinca u Zagrebu. Do Bradleyeva dolaska i preuzimanja momčad vode dosadašnji pomoćni treneri Dylan Beston i Carter Beston–Will koji ostaju u Klubu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider