Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna vijest

Novi nacionalni rekord i treće mjesto Gorana Čolaka na SP-u

Sjajne vijesti stižu već prvog finalnog dana najvećega ovogodišnjeg događanja u dubinskom ronjenju na dah - AIDA Svjetskog dubinskog prvenstva koje se održava u Limassolu na Cipru!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder Goran Čolak osvojio je sjajno 3. mjesto i postigao novi nacionalni rekord sa 71 metrom u finalu discipline CNF - ronjenja u dubinu bez peraja. Na taj način Goran je za čak 11 metara "popravio" dosadašnji nacionalni rekord Tome Vrdoljaka od 60 metara.

Unatoč prilično nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su rezultirali nizom diskvalifikacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Goran Čolak zadržao je koncentraciju i realizirao siguran i uspješan zaron kojim je na najbolji mogući način započeo ovo veliko natjecanje - jedno od bez sumnje najprestižnijih u svijetu ronjenja na dah.

Prvo mjesto osvojio je Rus Aleksej Molčanov sa 85 m, slijede Lozano iz Španjolske (sa španjolskim nacionalnim rekordom) i Malina iz Poljske sa po 76 metara, dok Goran sa Šveđaninom Johanom Haggom dijeli treće mjesto.

Uspjeh je tim veći s obzirom da je ovo Goranovo prvo individualno svjetsko prvenstvo u dubinskom ronjenju te premijerni individualni nastup u disciplini CNF uopće. Nakon što je postigao gotovo sve što se uopće može postići u bazenskim disciplinama, Goran je odlučio započeti prijelaz iz bazena na dubinske ronilačke discipline. Najbolje rezultate očekuje 2017. godine, a osvojeno treće mjesto i novi nacionalni rekord najbolji su mogući početak ove nove faze u njegovoj međunarodno uspješnoj sportskoj karijeri.

U srijedu slijedi finale CWT - ronjenja u dubinu sa perajama, a u subotu i FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu. Sudeći prema današnjem finalu i sjajnom rezultatu, nema sumnje da od ovog izvanserijskog sportaša i narednih dana možemo očekivati - najbolje.

Poželimo stoga Goranu da što duže zadrži dah. I još jednom nas sve ostavi - bez daha!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider