Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ivica opet razočarao

Spektakl u Schladmingu: Norveški tinejdžer pokvario feštu!

U austrijskom Schladmingu skijaši su vozili noćni slalom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred više od 40 tisuća gledatelja pobijedio je Norvežanin Henrik Kristoffersen, mladić koji će 2. srpnja proslaviti 20. rođendan.

Kristoffersen je po prvi put u karijeri našao se u prvoj jakosnoj skupini (starni brojevi 1-7) i na ždrijebu u ponedjeljak je izvukao broj jedan. Kao da je to bio nagovještaj onoga što će se dogoditi na samoj utrci... Vrlo dobro je odradio prvu vožnju, a samo ga je Austrijanac Mario Matt uspio prestići, i to za malenih devet stotinki. Najveća nada domaćih, Marcel Hirscher, čekao je drugu vožnju s četvrte pozicije, sa zaostatkom od 16 stotinki za Mattom i sedam u odnosu na Kristoffersena.

Kada je došao red na Kristoffersena u drugoj vožnji, vodeći je bio Hirscher. koji je doveo Austrijance do ludila svojom vožnjom. I mladi Norvežanin je veliki dio staze skupljao zaostatak, ali je na kraju ipak promijenio ritam i ostvario 18 stotinki bolje vrijeme od Hirschera. No, Austrijanci su imali još jednog aduta na startu, Matta, ali on je krenuo potpuno dekoncentrirano i haklao je kolac već na trećim vratima i moglo je početi slavlje Kristoffersena.

Bengalke duž staze i tisuće i tisuće Austrijanaca bili su spremni za domaće slavlje, ali gotovo nevjerojatno je sve to pokvario 19-godišnjak koji je time došao do prve pobjede u karijeri, u Svjetskom kupu. Ove je sezone Kristoffersen bio jednom drugi i dva puta treći na slalomskim utrkama.

Treći je na kraju bio Nijemac Felix Neureuther (skok s devetog mjesta), a četvrti njegov sunarodnjak Fritz Dopfer.

Ivica Kostelić je prvu vožnju završio na 21. mjestu, a na toj je poziciji i ostao, čime je samo nastavio niz loših predstava ove sezone.

Svjetski kup, slalom u Schladmingu:

1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:47.43

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.18

3. Felix Neureuther (Njem) +0.19

4. Fritz Dopfer (Njem) +0.28

5. Alexis Pinturault (Fra) +0.33

...

21. Ivica Kostelić (Hrv) +3.42

...

Redoslijed u slalomu:

1. Marcel Hirscher (Aut) 420

2. Felix Neureuther (Njem) 370

2. Henrik Kristoffersen (Nor) 370

...

15. Ivica Kostelić (Hrv) 98

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 897

2. Marcel Hirscher (Aut) 875

3. Alexis Pinturault (Fra) 714

...

38. Ivica Kostelić (Hrv) 157

60. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 70

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider