Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Capitalsi u krizi

Noć spektakularnih utakmica: Sharksi nepobjedivi, ludnica u Bostonu

Nakon što su hokejaši Chicaga doživjeli prvi poraz, San Jose je ostao jedini koji od početka nove sezone NHL lige ima sve pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sharksi su u četvrtak navečer pobijedili Edmonton s 3:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca i stigli do sedme pobjede. U prvih pet utakmica je San Jose bio uvjerljiv, te ih je sve dobio s dva pogotka i više (čime je postao treća momčad u povijesti NHL lige s takvim startom). No, pokazuje San Jose da može dobiti i guste utakmice, jer ovo je bila druga zaredom koju je dobio izvođenjem penala.

Michal Handzus i Dan Boyle su bili spretni pri izvođenju penala, te su domaćinu donijeli novo slavlje čime je upotpunjen najbolji start momčadi u povijesti.

Sjajna je utakmica odigrana u Bostonu gdje je Buffalo slavio sa 7:4, a junak ogleda je bio Austrijanac Thomas Vanek koji je za goste postigao tri pogotka, te je imao dvije asistencije. Upisao je Vanek tako osmi hat-trick u karijeri, ali mu je ovo bila i druga utakmica u karijeri na kojoj je upisao minimalno pet bodova (pogoci plus asistencije).

Bilo je još utakmica s mnogo pogodaka, pa je tako Florida doma pobijedila Winnipeg 6:3, a istim je rezultatom Colorado slavio kod Calgaryja. U ovom potonjem ogledu je Paul Stastny za Colorado postigao prve golove u sezoni i to ih je zabio dva na početku gostujuće serije 3:0 u posljednjoj trećini. Još je luđa bila završnica utakmice Floride i Winnipega. U njoj je Florida u posljednjih deset minuta utakmice zabila - četiri pogotka!

U velikim problemima je i dalje Washington koji i nakon sedam odigranih utakmica ima samo jednu pobjedu. U četvrtak navečer su Capitalsi pali kod Toronta (3:2) uz pogodak Ovečkina.

Thomas Vokoun je obranio svih 28 udaraca Rangersa prema svojim vratima, a Pittsburgh je golovima Malkina, Neala i Despresa slavio 3:0 u New Yorku. Za Vokouna je to bio 49. shutout u karijeri.

 

NHL liga, četvrtak:

Boston - Buffalo 4:7

New Jersey - NY Islanders 4:5, produžetak

Toronto - Washington 3:2

Columbus - St. Louis 1:4

NY Rangers - Pittsburgh 0:3

Florida - Winnipeg 6:3

Calgary - Colorado 3:6

Los Angeles - Nashville 1:2, penali

San Jose - Edmonton 3:2, penali

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider