Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva glavna razloga

Nijemci ne daju novac za skijanje: Otkazan paralelni slalom na Novu godinu

Paralelni slalom koji je trebao biti održan prvog dana 2016. godine u Muenchenu, organizatori su u petak odlučili otkazati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utrka na kojoj je 2011. godine Ivica Kostelić pobijedio, a 2013. ispao u čevrtfinalu, čak je triput (2012., 2014. i 2015.) u posljednjih pet godina otkazivana zbog loših vremenskih uvjeta. Iako je do 1. siječnja ostalo još puno vremena, organizatori su odlučili otkazati utrku, a kao glavni razlog naveli su nepovoljnu ekonomsku situaciju i organizacijske poteškoće.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) neće tražiti alternativno mjesto za održavanje ove utrke, ali želi u budućnosti imati natjecanje prvog dana kalendarske godine.

"To je vrlo atraktivan termin i želimo ga u budućnosti iskoristiti za promociju našeg sporta", izjavio je u petak glavni direktor FIS-a za utrke skijaša Markus Waldner.

Postojala je ideja da se utrke održi u Garmisch-Partenkirchenu, na isti dan kad je u tom gradu tradicionalno natjecanje skijaša-skakača na Novogodišnjoj turneji, ali se od toga za 2016. odustalo. No, postoji mogućnost da se ta zamisao sprovede u djelo 2017. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider