Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Penguinsi svladali Sabrese

NHL liga: Prvi poraz prvaka, uspješni Pittsburgh i Toronto

Hokejaši Chicago Blackhawksa pretrpjeli su prvi poraz u novoj NHL sezoni u drugoj odigranoj utakmici. Na ledu njihovog United Centera pobijedila ih je Tampa Bay Lightning 3-2 na penale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ben Bishop na vratima Tampa Baya zaključao je svoja vrata i sa 37 obrana izmučio je Chicagove napadače, da bi pri izvođenju penala zaustavio sva tri njihova udarca.

S druge je strane Valtteri Filppula savladao Coreyja Crawforda u prvoj rundi i tako donio pobjedu gostima. Chicago je u susretu ispustio vodstvo 2-0 do kojeg je stigao golovima Patricka Kanea i Brandona Saada u drugoj trećini. Za Tampu Bay su zabili Martin St. Louis i Teddy Purcell sredinom posljednje trećine.

Do druge pobjede u isto toliko susreta stigli su Pittsburgh Penguinsi koji su na domaćem ledu sa 4-1 savladali Buffalo Sabrese. Druge golove u sezoni zabili su Sidney Crosby, Chuck Kobasew i Craig Adams, dok je mrežu zatresao i Chris Kunitz. Da vratar Penguinsa Marc-Andre Fleury ne upiše "shutout" spriječio je Thomas Vanek u posljednjoj trećini, a bio mu je to sedmi uzastopni put da zabija gol Pittsburghu.

Stopostotni učinak zadržali su Toronto Maple Leafsi ostvarivanjem treće pobjede kod kuće Ottawe. Slavili su na penale 5-4, a istaknuo se Mason Raymond s golom i dvije asistencije, kao i sigurno realiziranim penalom. S druge je strane jednak učinak od gola i dvije asistencije ostvario Ottawin Kyle Turris. U Ottawi mogu žaliti zbog ispuštenog vodstva od 4-2.

Boston Bruinsi savladali su Detroit Red Wingse sa 4-1 u susretu u kojem su gosti u posljednje dvije trećine ostali bez ispaljenog metka. Nakon prve trećine i golova Toreyja Kruga (Boston) i Henrika Zetterberga (Detroit) bilo je 1-1, a do kraja su zabijali samo domaćini, točnije Brad Marchand, Jordan Caron i Zdeno Chara.

Bio je ovo prvi međudobni ogled Bostona i Detroita kao suparnika iz Atlantske divizije otkako je NHL liga prerespodijelila Red Wingse. (TS)

 

NHL liga, subota:

Boston - Detroit 4-1

Montreal - Philadelphia 4-1

NY Islanders - Columbus 2-3, penali

Pittsburgh - Buffalo 4-1

Toronto - Ottawa 5-4, penali

Chicago - Tampa Bay 2-3, penali

Dallas - Washington 2-1

Minnesota - Anaheim 3-4, produžetak

St. Louis - Florida 7-0

Vancouver - Edmonton 6-2

San Jose - Phoenix 4-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider