Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Orpik junak Penguinsa

NHL doigravanje: Pittsburgh 'napokon' srušio otpor Islandersa

Hokejaši Pittsburgha, najbolja momčad na Istoku tijekom osnovnog dijela NHL sezone, nekako su uspjeli slomiti otpor Islandersa iz New Yorka, te se s ukupnih 4-2 plasirati u polufinale Istoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S 4-3 u produžetku Pittsburgh je dobio gostujuću utakmicu u noći sa subote na nedjelju (šestu utakmicu), te je time osigurao seriju protiv Ottawe.

Apsolutni heroj Penguinsa je bio obrambeni igrač Brooks Orpik koji je postigao pobjedonosni gol u produžetku. Koliko su takvi trenuci rijetki, ali pritom i itekako važni, najbolje govori podatak da je Orpik zabio 12 pogodaka u devet NHL sezona. Uz to, ovo mu je bila 77 utakmica u karijeri u doigravanju, kao i prvi pogodak, a posljednji je put gol zabio 2011. godine i to također Islandersima.

Kako god, u Orpiku su u Pittsburghu pronašli heroja i tako se rješili velike opasnosti Islandersa, kluba koji im je zadnjih godina trn u oku, a tako je bilo čak i u sezonama kada su Islandersi bili najslabija momčad lige.

Odličnu je utakmicu odigrao i Jevgenij Malkin koji je upisao dvije asistencije, odnosno, osmu i devetu u seriji s Islandersima.

Domaća je momčad imala skoro dvostruko više udaraca prema suparničkim vratima (38-21), ali se ovom prilikom ipak oprostila od doigravanja. Recimo i da je domaćin tijekom subotnjeg ogleda vodio 1-0, 2-1 i 3-2. (TS)

NHL liga, doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija:

New York Islanders (8) - Pittsburgh (1) 3-4, produžetak

Pittsburgh dobio seriju s 4-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider