Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Kingsi u produžetku do pobjede i vodstva u seriji

Započela je finalna serija doigravanja u NHL-u, a do vodstva su stigli Los Angeles Kings. Oni su na svom ledu svladali New York Rangerse u produžetku s 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kingsi su od početka serije ipak mogli računati na svojeg prvog vratara Jonathana Quicka čiji je nastup bio pod upitnikom zbog ozljede. Quick je odradio dobro posao, skupio je 25 obrana i pobjegao svojoj momčadi da zadrži prednost domaćeg terena.

Na drugoj strani briljirao je Henrik Lundqvist s čak 40 obrana, međutim nije uspio spasiti Rangerse od poraza. Iako su imali vodstvo 2-0 i dobro otvorili utakmicu, Rangersi nisu izdržali pritisak domaćina i ubilježili su poraz.

U 14. minuti Benoit Pouilot doveo je goste u vodstvo da bi minutu i pol kasnije Carl Hagelin u situaciji s igračem manje povisio na 2-0, ali u završnici prve trećine Kyle Clifford ipak uspijeva smanjiti na 2-1 i vratiti Kingse u igru.

Nakon što su smanjili zaostatak, Kingsi su u boljem raspoloženju dočekali drugu trećinu i u 27. minuti Drew Doughty je svojim petim pogotkom u doigravanju poravnao na 2-2. Vratari su u nastavku susreta spriječili nove pogotke i otišlo se u produžetak gdje Justin Williams još jednom pokazuje kako je najbolji u ključnim trenucima i u petoj minuti produžetka pogađa za pobjedu Kingsa.

Druga utakmica na rasporedu je u subotu u Los Angelesu.

 

NHL doigravanje, finale lige:

 

Los Angeles Kings - New York Rangers 3-2 produžetak

1-0 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider