Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Montreal izjednačio

NHL doigravanje: Crosby se vratio, Pittsburgh izgubio

Unatoč impresivnom povratku svoje prve zvijezde Sidneyja Crosbyja, hokejaši Pittsburgha su u drugoj utakmici prvog kruga doigravanja NHL lige izgubili od New York Islandersa s 4-3…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crosby se poslije višetjedne pauze zbog loma čeljusti na led Consol Energy Centera vratio s dva pogotka u prvih osam minuta utakmice. Uz gol Jevgenija Malkina, Penguinsi su prvu trećinu zaključili s vodstvom 3-1 (Matt Moulson zabio za goste). No, Islandersi nisu imali namjere predati se. U drugoj su trećini izjednačili golovima Colina McDonalda i Matta Martina, da bi u 13. minuti završne dionice Kyle Okposo postigao svoj prvi pogodak karijere u doigravanju i odveo Njujorčane do 1-1 u seriji. Prva je to pobjeda Islandersa u doigravanju u više od šest godina.

I Montreal je došao do izjednačenja u seriji svladavši na svome ledu Ottawu s 3-1. Zanimljivo, svi su golovi pali u drugoj trećini, a strijelci za Canadiense su bili Ryan White, Brendan Gallagher i Michael Ryder. Za Senatorse je zabio Milan Michalek.

Najbolji sastav osnovnog dijela lige Chicago pomeo je Minnesotu s 5-2 i poveo s 2-0 u seriji. Patrick Sharp i Michael Frolik su bili dvostruki strijelci za Blackhawkse, Bryan Bickell je postigao preostali pogodak, a Patrick Kane je ubilježio dvije asistencije.

Do velike je prednosti došao San Jose koji je kao gost slavio i u drugoj utakmici protiv Vancouvera. Sharksi su u petak bilo bolji od Canucksa s 3-2 nakon produžetka, a pobjednički je pogodak u šestoj minuti dodatnog vremena zabio Raffi Torres. Prije toga je Patrick Marleau u posljednjoj minuti osnovnog dijela osigurao gostima produžetak. Joe Thornton je bio preostali strijelac za San Jose, dok je Ryan Kesler postigao oba pogotka za Canuckse. (TS) 

NHL doigravanje, druge utakmice:

Istočna konferencija:

Montreal - Ottawa 3-1

Serija je izjednačena na 1-1

Pittsburgh - New York Islanders 3-4

Serija je izjednačena na 1-1 

Zapadna konferencija:

Chicago - Minnesota 5-2

Chicago vodi u seriji s 2-0

Vancouver - San Jose 2-3, produžetak

San Jose vodi u seriji s 2-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider