Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rangersi čekaju pobjednika

NHL doigravanje: Chicago izborio sedmu utakmicu

Niti nakon šeste utakmice finala Zapadne konferencije NHL lige, nema odluke o tome tko ide u borbu za Stanley Cup. Chicago Blackhawksi izborili su sedmu utakmicu pobjedom u Los Angelesu 4-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

New York Rangersi već čekaju finalistu lige nakon što su eliminirali Montreal Canadiense, a njega će saznati nakon što odlučujuću sedmu utakmicu odigraju Chicago Blackhawksi i Los Angeles Kingsi.

Kingsi su imali veliku priliku, vodili su s 3-1 u seriji, no Blackhawksi su uspjeli poravnati na 3-3 u dva neizvjesna susreta. prvo su u petoj utakmici slavili u drugom produžetku s 5-4 da bi noćas u Los Angelesu bili bolji s 4-3.

Bio je to susret pun preokreta koji su bolje otvorili Kingsi i poveli u 18. minuti golom Dwighta Kinga. Bio je to ujedno i jedini pogodak u prvoj trećini nakon čega je Chicago furiozno otvorio drugu trećinu i već nakon tri minute igre u tom razdoblju golovima Patricka Kanea i Bena Smitha napravio preokret i poveo s 2-1.

Međutim Kingsi nisu posustali, početak posljednje trećine pripao je njima te Drew Doughty i Alec Martinez rade novi preokret za vodstvo Los Angelesa 3-2 i dolazak nadomak borbe za Stanley Cup. Ipak, Duncan Keith u 52. i Patrick Kane u 57. minuti vraćaju prednost na stranu Chicaga i odvode seriju u odlučujuću sedmu utakmicu koja će se igrati u nedjelju u Chicagu.

 

NHL doigravanje, finale Zapada:

 

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-4 (3-3 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider