Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastavila se serija Kingsa

NHL doigravanje: Branitelj naslova i Pittsburgh poveli u polufinalima konferencije

Branitelj naslova u najjačoj hokejskoj ligi svijeta (NHL), Los Angeles, pobjedom je otvorio polufinalnu seriju Zapadne konferencije protiv San Josea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petom uzastopnom pobjedom u doigravanju Kingsi su poveli s 1-0 u polufinalnoj seriji protiv San Josea, kojeg su pred svojim navijačima svladali s 2-0. Jonathan Quick upisao je šesti "shutout" karijere u doigravanju, dok su Slava Vojnov i Mike Richards bili jedini strijelci i asistenti na susretu.

Podsjetimo, Los Angeles je u obranu naslova krenuo s 0-2 protiv St. Louisa, no onda je nanizao četiri pobjede i osigurao ovo polufinale. Bila je to ujedno 11. uzastopna pobjeda Kingsa u Staples Centeru, a serija traje još od ožujka.

Utakmica broj 2 igra se u četvrtak, također u Los Angelesu.

U prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije najbolja momčad regularnog dijela sezone (na Istoku) Pittsburgh je također pred svojim navijačima poveo u seriji. Raspucani Penguinsi su s 4-1 svladali Ottawu, uz još jednu sjajnu predstavu Jevgenija Malkina. Rus je produljio svoju seriju poena i u sedmoj uzastopnoj utakmici, kada je upisao pogodak i asistenciju.

Preostala tri pogotka pridodali su Paul Martin, Chris Kunitz i Pascal Dupuis, dok je golman Tomas Vokoun upisao 35 obrana. Podsjetimo, Vokoun (36) je u petoj utakmici prve runde doigravanja protiv New York Islandersa, pri rezultatu 2-2, zamijenio na golu Marc-Andrea Fleuryja, te mu je ovo treća uzastopna pobjeda. (TS)

Utakmica broj 2 na rasporedu je u petak.

NHL liga, doigravanje, polufinale konferencija:

Istočna konferencija, 1. utakmica

Pittsburgh - Ottawa 4-1

Zapadna konferencija, 1. utakmica

Los Angeles - San Jose 2-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider