Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Probudili se Capitalsi

Nezaustavljivi Penguinsi slavili u derbiju Pennsylvanije

Trenutno najužarenija hokejaška momčad NHL lige stalno pronalazi načine za pobjede. Pittsburgh Penguinsi tako su kod kuće sa 2:1 u produžetku savladali Philadelphia Flyerse u derbiju savezne američke države Pennsylvanije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U regularnom je dijelu za Penguinse zabio Sidney Crosby, dok im je 12. uzastopnu pobjedu donio Tyler Kennedy u trećoj minuti dodanog vremena. Iako su ponovo igrali bez MVP-a prošle sezone Jevgenija Malkina, kao i braniča Krisa Letanga, Penguinsi su dosad neporaženi prošli kroz ožujak. Jedini gol za Flyerse, a svoj deseti u sezoni, zabio je Claude Giroux.

Dva puta u samo tri dana Detroit Red Wingsi savladali su Anahem Duckse u gostima. Nakon uvjerljive 5:1 pobjede u petak, u nedjelju navečer slavili su 2:1 golovima Dana Clearyja i Drewa Millera u susretu u kojem je njihov vratar Jimmy Howard skupio 33 obrane. Detroitu je to bila četvrta uzastopna gostujuća pobjeda, a Anaheimu prvi vezani porazi u regularnom dijelu u sezoni. Podsjećamo, prethodno dvama porazima od Detroita Anaheim je slavio u 13 uzastopnih domaćih susreta.

Vancouver Canucksi slavili su na gostovanju kod Colorada 3:2 i samostalno zasjeli na čelo Sjeverozapadne divizije. Jason Garrison, Mason Raymond i Alexandre Burrows zabili su golove za Canuckse, dok je vratar Cory Schneider obranio 26 udaraca. Bila je to Canucksima četvrta uzastopna pobjeda.

Treću uzastopnu pobjedu slavili su i Washington Capitalsi, ali nakon boljeg izvođenja penala, u Madison Square Gardenu na gostovanju kod New York Rangersa sa 3:2. Capitalsi su golovima Aleksa Ovečkina i Nicklasa Bäckströma vodili 2-0, ali sve prokockali već do kraja prve trećine kada su za Rangerse zabili Arron Asham i Derek Stepan. Na kraju su Ovečkin i Bäckström bili precizni i iz penala i donijeli Capitalsima 15. ovosezonsku pobjedu.

 

NHL liga, nedjelja:

NY Islanders - Florida 3:0

NY Rangers - Washington 2:3, penali

Pittsburgh - Philadelphia 2:1, produžetak

Calgary - St. Louis 3:2

Winnipeg - Tampa Bay 3:2

Anaheim - Detroit 1:2

Colorado - Vancouver 2:3
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider