Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlatna lisica

Nenadmašna Mikaela Shiffrin pokorila konkurenciju u Kranjskoj Gori

Kako je krenulo, 23-godišnja Amerikanka će uskoro i teoretski obraniti naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Mikaela Shiffrin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin nastavila je demonstrirati svoju nadmoć i na nedjeljnom slalomu za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje je stigla do svoje devete ovosezonske pobjede, a ukupno 40. u karijeri, sa 1.64 sekundom prednosti pred drugoplasiranom Šveđankom Fridom Hansdotter te 1.87 sekundom prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener.

Baš kao što je to učinila i na prethodnom slalomu za Svjetski kup, onom na sljemenskom Crvenom spustu, 22-godišnja Amerikanka je već u prvoj vožnji stvorila nedostižnu prednost za sve ostale konkurentice i samo ju je velika pogreška u drugoj vožnji mogla zaustaviti na putu prema pobjedi. No, takvu pogrešku nije napravila i po treći put u karijeri je postala i ukupnom pobjednicom natjecanja za Zlatnu lisicu. Prvi put joj je pošlo za rukom pobijediti i u veleslalomu i u slalomu na natjecanju koje se tradicionalno održava na mariborskom Pohorju, ali je ovo godine prebačeno u Kranjsku Goru, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Mariboru.

U odnosu na zagrebačku utrku, jedina je promjena na pobjedničkom postolju zamjena mjesta Fride Hansdotter i Švicarke Wendy Holdener, koje su u drugoj vožnji obranile mjesta koja su držala nakon prve vožnje. Jedina hrvatska predstavnica, 17-godišnja Riječanke Ida Štimac, u svom je drugom nastupu u Svjetskom kupu prvi put stigla do cilja te osvojila 44. mjesto u prvoj vožnji sa startnim brojem 67, a na vrlo zahtjevnoj stazi je za Mikaelom Shiffrin zaostala 7.51 sekundi.

Mikaela Shiffrin je povećala vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 721 bod pred drugoplasiranom Wendy Holdener, dok u redoslijedu slalomašica ima 235 bodova više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove, koja je u Kranjskoj Gori osvojila četvrto mjesto.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je već za dva dana, kad je ponovno na rasporedu slalom, a domaćin utrke je austrijski Flachau.

Kranjska Gora, slalom (ž) - rezultati:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:43.50
2. Frida Hansdotter (Šve) +1.64
3. Wendy Holdener (Švi) +1.87
4. Petra Vlhova (Slk) +2.18
5. Bernadette Schild (Aut) +2.43
6. Melanie Meillard (Švi) +3.68
7. Christina Geiger (Njem) +4.01
8. Estelle Alphand (Šve) +4.16
9. Nina Haver-Loeseth (Nor) +4.38
10. Anna Swenn Larsson (Šve) +4.67
...

Poredak u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 680 bodova
2. Petra Vlhova (Slk) 445
3. Wendy Holdener (Švi) 405
4. Frida Hansdotter (Šve) 371
5. Bernadette Schild (Aut) 252
...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1281 bod
2. Wendy Holdener (Švi) 560
3. Petra Vlhova (Slk) 554
4. Viktoria Rebensburg (Njem) 534
5. Frida Hansdotter (Šve) 439
...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider