Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlatna lisica

Nenadmašna Mikaela Shiffrin pokorila konkurenciju u Kranjskoj Gori

Kako je krenulo, 23-godišnja Amerikanka će uskoro i teoretski obraniti naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Mikaela Shiffrin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin nastavila je demonstrirati svoju nadmoć i na nedjeljnom slalomu za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje je stigla do svoje devete ovosezonske pobjede, a ukupno 40. u karijeri, sa 1.64 sekundom prednosti pred drugoplasiranom Šveđankom Fridom Hansdotter te 1.87 sekundom prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener.

Baš kao što je to učinila i na prethodnom slalomu za Svjetski kup, onom na sljemenskom Crvenom spustu, 22-godišnja Amerikanka je već u prvoj vožnji stvorila nedostižnu prednost za sve ostale konkurentice i samo ju je velika pogreška u drugoj vožnji mogla zaustaviti na putu prema pobjedi. No, takvu pogrešku nije napravila i po treći put u karijeri je postala i ukupnom pobjednicom natjecanja za Zlatnu lisicu. Prvi put joj je pošlo za rukom pobijediti i u veleslalomu i u slalomu na natjecanju koje se tradicionalno održava na mariborskom Pohorju, ali je ovo godine prebačeno u Kranjsku Goru, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Mariboru.

U odnosu na zagrebačku utrku, jedina je promjena na pobjedničkom postolju zamjena mjesta Fride Hansdotter i Švicarke Wendy Holdener, koje su u drugoj vožnji obranile mjesta koja su držala nakon prve vožnje. Jedina hrvatska predstavnica, 17-godišnja Riječanke Ida Štimac, u svom je drugom nastupu u Svjetskom kupu prvi put stigla do cilja te osvojila 44. mjesto u prvoj vožnji sa startnim brojem 67, a na vrlo zahtjevnoj stazi je za Mikaelom Shiffrin zaostala 7.51 sekundi.

Mikaela Shiffrin je povećala vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 721 bod pred drugoplasiranom Wendy Holdener, dok u redoslijedu slalomašica ima 235 bodova više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove, koja je u Kranjskoj Gori osvojila četvrto mjesto.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je već za dva dana, kad je ponovno na rasporedu slalom, a domaćin utrke je austrijski Flachau.

Kranjska Gora, slalom (ž) - rezultati:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:43.50
2. Frida Hansdotter (Šve) +1.64
3. Wendy Holdener (Švi) +1.87
4. Petra Vlhova (Slk) +2.18
5. Bernadette Schild (Aut) +2.43
6. Melanie Meillard (Švi) +3.68
7. Christina Geiger (Njem) +4.01
8. Estelle Alphand (Šve) +4.16
9. Nina Haver-Loeseth (Nor) +4.38
10. Anna Swenn Larsson (Šve) +4.67
...

Poredak u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 680 bodova
2. Petra Vlhova (Slk) 445
3. Wendy Holdener (Švi) 405
4. Frida Hansdotter (Šve) 371
5. Bernadette Schild (Aut) 252
...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1281 bod
2. Wendy Holdener (Švi) 560
3. Petra Vlhova (Slk) 554
4. Viktoria Rebensburg (Njem) 534
5. Frida Hansdotter (Šve) 439
...

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati