Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo lisa

Nemec sjajnim rezultatom u Berlinu izborila Olimpijske igre!

Kenijac Eliud Kipchoge i Kenijka Gladys Cherono pobjednici su berlinskog maratona, dok je najbolja hrvatska maratonka Lisa Nemec s vremenom 2:27:57 istrčala normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru te osvojila sedmo mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eliud Kipchoge je u Berlin stigao s najboljim vremenom (2:04:42) u 2015. godini, što ga je istrčao na londonskom maratonu u travnju, a do svoje prve pobjede u Berlinu 30-godišnji kenijski trkač došao je uz osobni rekord (2:04:00) kojim je za četiri sekunde popravio vrijeme s berlinskog maratona iz 2013. Drugi je na cilj stigao njegov sunarodnjak i imenjak Eliud Kiptanui (2:05:22), dok je treći bio Etiopljanin Feyisa Lilesa (2:06:57).

Svjetska prvakinja u polumaratonu, 32-godišnja Gladys Cherono je u Berlinu također po prvi put slavila uz osobni rekord (2:19.25), a njezin je rezultat ujedno i najbolji u 2015. godini te samo 13 sekundi sporiji od rekorda berlinskog maratona što ga drži Japanka Mizuki Noguchi. Etiopljanka Aberu Kebede (2:20:48) na cilj kod Brandeburških vrata stigla je kao druga, a treća je bila njezina sunarodnjakinja Meseret Hailu (2:24:33).

Hrvatska rekorderka Lisa Nemec, koja se cijelu utrku držala u skupini između petog i devetog mjesta, utrku je završila sa sedmim vremenom, zaostavši za pobjednicom osam minuta i 32 sekunde. No, Nemec je rezultatom 2:27:57 istrčala olimpijsku normu (2:29:50) te postala peta atletičarka koja je izborila nastup u Rio de Janeiru sljedeće godine. Prije nje norme su ispunile Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić i Andrea Ivančević te Marin Premeru i Ivan Horvat od atletičara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider