Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko bi to odbio?

SP Katar: Svega u izobilju osim navijača, šeici uvezli rukometne zaljubljenike

Madridska Marca donosi reportažu s prve utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva i otkriva tko su ljudi u dresovima Katara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru trebalo bi biti najjače u povijesti. Razlog su specijalne pozivnice Islandu i Njemačkoj koji se nisu uspjeli kvalificirati, ali su zato upali umjesto Australije i Bahreina. Ako se zna da je Europsko prvenstvo najjače rukometno natjecanje, računica je jasna, više Europljana – jače SP.

Bit će ovo i najskuplje SP u povijesti. Rukometaši će imati najluksuzniji smještaj ikad, igrat će u tri velebne dvorane, nitko se neće žaliti na uvjete u Dohi. Arapi su 'upumpali' veliki novac IHF-u i to rukomet ne smije odbiti.

No, postoji i ona druga strana medalje. Pokazalo je to i otvaranje u prelijepoj Lusail Areni koja je zjapila poluprazna, piše madridska Marca kojoj je posebno zanimljiva bila jedna stvar. Radi se o navijačima Katara, njih 60 obučenih dresove domaćina koji su zdušno navijali.

Oni su, naime, Španjolci. Stigli su na prvenstvo na poziv domaćina jer se radi o rukometnim zaljubljenicima iz raznih gradova gdje je ovaj sport popularan. Španjolski su navijači dobili besplatnih 18 dana u Dohi, jedini je uvjet da glume domaće navijače na utakmicama katarskih rukometaša. Tko bi to odbio?

Sjetimo se samo jadnih radnika iz Azije i Afrike koji su glumili domaće ljude na nogometnim utakmicama koje su u Dohi organizirali ultra bogati šeici. Dali su im nešto malo (petro)dolara i obukli u odjeću domaćih ljudi. Svijet se smijao, mnogi su se i zgražavali.

No, rukometaši se u Dohi osjećaju kao važni gosti. Velika je to promjena nakon danskih kantina u kojima su hrvatski rukometaši ručali s radnicima koji su obnavljali obližnju zgradu. Od njih nećete čuti nikakve prigovore što je rukometno okupljanje u ovoj državici na rubu pustinje. Možda će jedino nedostajati ona atmosfera iz Europe, 60 plaćenih Španjolaca ipak je premalo…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider