Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Maze odustala

'Nova Janica' opet sve šokirala: Najmlađa kraljica Sljemena!

Pobjednica devetog izdanja Snježne kraljice je 17-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin...

Nova kraljica sljemenske utrke Svjetskog kupa je mlada 17-godišnja američka skijašica Mikaela Shiffrin. Ona je pred oko osam tisuća gledatelja slavila u slalomskoj utrci Svjetskoga kupa.

>> Skromna Snježna kraljica: Samo sam vozila i zaobilazila štapove!

Nakon prve vožnje je Shiffrin bila na prvom mjestu redoslijeda, a tamo je ostala i nakon drugog laufa kojeg je odradila rutinirano, kao super iskusna skijašica.

Na žalost velikog broja slovenskih, ali i domaćih navijača, neposredno prije Shiffrin je na stazi zapela i morala odustati Tina Maze, drugoplasirana nakon prve vožnje. Tako je uvjerljivo vodeća skijašica Svjetskog kupa ostala bez ispunjenja svoje velike želje, a to je pobjeda na Sljemenu.

Tako je Shiffrin imala otvoreni put prema pobjedi na Sljemenu, a recimo da je time reprizirala treću slalomsku utrku ove sezone, kada je slavila u švedskom Äreu. Sada ona i Zuzulova kao jedine imaju po dvije slalomske pobjede ove sezone. Ne samo da je u drugoj vožnji sačuvala prvo mjesto, već je Shiffrin doslovno potukla konkurenciju. Drugoplasirana Šveđanka Frida Hansdotter je za njom zaostala čak jednu sekundu i 19 stotinki, dok je treća bila Kanađanka Erin Mielzynski sa 1.76 slabijim vremenom.

Unatoč padu Maze nije pretrpjela nikakvu štetu u ukupnom redoslijedu jer je tek Maria Höfl-Riesch na današnjoj utrci uzela 40 bodova. Maze na vrhu ima 1139 bodova, a njemačka skijašica "samo" 687. 

Svjetski kup, slalom na Sljemenu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 2:01.73

2. Frida Hansdotter (Šve) +1.19

3. Erin Mielzynski (Kan) +1.76

4. Nina Loeseth (Nor) +2.09

5. Laurie Mougel (Ita) +2.69

...

Redoslijed u slalomu:

1. Mikaela Shiffrin (SAD) 336

2. Tina Maze (Slo) 310

3. Veronika Zuzulova (Svk) 305

...

Ukupni redoslijed:

1. Tina Maze (Slo) 1139

2. Maria Höfl-Riesch (Njem) 687

3. Kathrin Zettel (Aut) 597

4. Anna Fenninger (Aut) 450

5. Viktoria Rebensburg (Njem) 431

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider