Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljivo zadnja, ali...

Nastupila i 'najpoznatija najgora skijašica' na ZOI u Sočiju: 'Bilo je baš slatko'

Slavna violinistica Vanessa Mae (35) nastupila je u veleslalomskoj utrci na ZOI u Sočiju pod imenom Vanessa Vanakorn kao predstavnica Tajlanda.

Poznata violinistica Vanessa Mae nastupila je na ZOI u Sočiju. Pravila na Igrama dopuštaju mnogim sportašima upitne kvalitete nastup zbog određenih kvota, pa je tako Vanessa Mae Vanakorn nastupila za Tajland.

S brojem 87 stigla je u cilj s nevjerojatnih 26 sekundi zaostatka za najboljom u prvoj vožnji Slovenkom Tinom Maze. Tako je izborila i nastup u drugoj vožnji koju na Igrama, za razliku od Svjetskog kupa, voze svi koji uđu u cilj.

Uspjela je odvesti obje vožnje i na kraju je zauzela 67. mjesto sa 50.10 sekundi zaostatka za pobjednicom Maze.

Na startu ženskog veleslaloma bilo je 90 natjecateljica, a Mae je na kraju bila najsporija od svih koje su uspjele okončati obje vožnje. Ipak, njenoj sreći nije bilo kraja. I to su Olimpijske igre…

''Bilo je baš zabavno, očekivala sam da ću biti zadnja, ali nastup na Igrama je velika prilika'', poručila je slavna violinistica.

U drugoj vožnji se malo popravila, te je imala nešto manji zaostatak za konkurenticama. Svejedno je imala najlošije vrijeme i u drugoj vožnji.

''Bilo je neznatno bolje nego u prvoj vožnji. Bila sam tako nepripremljena za taj osjećaj brzine u prvoj vožnji. Jednostavno nemam potrebu za brzinu u mom tijelu. S mojim ograničenim iskustvom, sretna sam s onime što sam učinila'', izjavila je Mae, te dodala:

''Bilo je baš slatko, gužva, dobra atmosfera, ljudi ti viču, ''idemo, Vanessa''. Gotovo sam se željela okrenuti i reći im, ''hvala vam, ljudi''. To je taj olimpijski duh i biti mali dio te priče u ovih nekoliko dana je poseban osjećaj.'' (I.Š./TS/Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider