Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ovečkin zabio četvrti gol

Napokon pravi Washington, nesavladivi Mike Smith

U NHL ligi je u noći sa subote na nedjelju odigrano jedanaest utakmica, dok je odgođen duel Bostona i Tampa Bayja i to zbog snježne oluje koja je zahvatila istočni dio Sjedinjenih Država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Recimo da su hokejaši Washingtona napokon zadovoljili svoje navijače i ostvarili najuvjerljiviju pobjedu sezone. S 5-0 je Florida pala kod Washingtona kojem je ovo bila tek treća pobjeda u skraćenoj sezoni i prekid niza od tri poraza. Troy Brouwer je postigao dva pogotka, vratar Braden Holtby je obranio svih 27 udaraca prema svojoj mreži, dok je zabio i Aleksandr Ovečkin, svoj četvrti gol u sezoni.

Vrlo zanimljivu utakmicu su odigrali San Jose i Phoenix, zanimljivu iz aspekta što nije bilo pogodaka niti tijekom 60 minuta, a niti u dodanom vremenu. Da stvar bude intrigantnija, igači San Josea nisu zabili niti tijekom izvođenja penala, već je Phoenix slavio na ovom gostovanju. Vratari su bili igrači utakmice na obje strane, ali posebno treba istaknuti Mikea Smitha na vratima Phoenixa koji je obranio 33 udarca za svoj 21 "shutout" u karijeri. Neke obrane su uistinu bile akrobatske i spektakularne.

Problema s postizanjem pogodaka nisu imali igrači Philadelphije i Caroline. Dobili su Flyersi 4-3 nakon produžetka, te su došli do treće pobjede u posljednje četiri utakmice. Brayden Schenn je s pogotkom i dvije asistencije bio igrač utakmice.

Još je vatrenije bilo u St. Louisu gdje je Anaheim slavio 6-5 nakon penala. Istaknimo da je vratar Anaheima Viktor Fasth postao prvi vratar nakon osam godina koji je pobijedio u prvih pet utakmica u NHL karijeri. Bobby Ryan je, pak, za Anaheim postigao dva pogotka uz dva dodavanja. Recimo i da je Vancouver došao do pete pobjede zaredom svladavši na domaćem ledu Calgary 5-1, a Anaheim i Vancouver se trenutačno nalaze na drugom i trećem mjestu ljestvice Zapadne konferencije. 

NHL liga, subota:

Philadelphia - Carolina 4-3, produžetak

New Jersey - Pittsburgh 3-1

Ottawa - Winnipeg 0-1

Detroit - Edmonton 2-1

San Jose - Phoenix 0-1, penali

Washington - Florida 5-0

NY Islanders - Buffalo 2-3

Montreal - Toronto 0-6

Minnesota - Nashville 2-1, produžetak

St. Louis - Anaheim 5-6, penali

Vancouver - Calgary 5-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider