Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavila sa sutkinjom

Najveći skandal iz Sočija ide dalje: Jesu li Rusi 'namjestili' zlato?

Ljubitelji umjetničkog klizanja diljem svijeta i dalje negoduju zbog raspleta u slobodnom programu za žene na ZOI u Sočiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zimske olimpijske igre su zatvorene, ali se i dalje ne stišavaju reakcije nakon što je Adelina Sotnikova osvojila zlatnu medalju u slobodnom programu umjetničkog klizanja. Podsjetimo, Ruskinja je zlato osvojila ispred najbolje svjetske klizačice Kim Yune koja je potom objavila kraj karijere sa samo 23 godine.

Nakon šokantno izgubljenog zlata izjavom zaprepastila svijet

Dok su Rusi slavili odluke sudaca, gotovo svi ostali su bili šokirani. Kako u dvorani u Sočiju, tako i diljem svijeta. Velika većina smatra kako je Koreanka imali zahtjevniji program i zaslužila obranu zlata iz Vancouvera.

Nekoliko dana nakon događaja, fanovi su još više uvjereniji kako je Ruskinji zlato dodijeljeno iz 'domaćinskih' razloga. Posebno je sve naljutila scena u kojoj je 17-godišnja Sotnikova nakon osvajanja zlata pojurila u zagrljaj jednoj od sutkinja!?

Da stvar bude još gora, spomenuta sutkinja Alla Shekhovtsova supruga je predsjednika ruskog klizačkog saveza, a među sucima je bio i Ukrajinac Yuri Balkov, koji je izbačen iz sporta na godinu dana nakon što je pokušao namjestiti glasanje na ZOI u Naganu 1998. godine.

Međunarodni olimpijski odbor je odbio teorije zavjere, no Kim Yuna ima pravu vojsku fanova koji su se preko društvenih mreža pobrinuli da svi saznaju za čudne događaje iz tog finala. Američka klizačica Ashley Wagner pak tvrdi kako novi, anonimni način odijeljivanja ocjena nije baš pridonio popularnosti ovog sporta.

U međuvremenu, skupljeno je preko milijun i pol potpisa kojima se traži ponovno bodovanje, no jasno je kako se takvo što neće dogoditi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider