Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lamb ostvario san

Najnapetije Red Bull Air Race finale u povijesti

Na stazi Red Bull Ring u Spielbergu protekli vikend odigralo se najnapetije Red Bull Air Race finale u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trojicu pilota pred utrku dijelilo je svega šest bodova. Dvojica su od njih, Paul Bonhomme i Hannes Arch, dosad po dva puta osvajali naslov, a Nigel Lamb imao je prvo mjesto na tablici i priliku da napokon ostvari san. Bila je to igra živaca, kako za pilote tako i za 35.000 navijača rasprodanog gledališta i brojne fanove u svim krajevima svijeta koji su napetu završnicu pratili putem live streama, a Lamb je ipak zasjeo na tron i postao svjetskim prvakom.

Pod pritiskom je prvi popustio Paul Bonhomme koji se nije plasirao u Final 4. U igri su ostali Hannes Arch i Nigel Lamb. Jedan na krilima publike, od početka utrke dominantan, drugi motiviran činjenicom da ga samo korak dijeli od još nedosanjanog sna. Iako najbolji u Super 8 krugu i to s čak pola sekunde prednosti, Hannes Arch je u najvažnijem trenutku posustao.

Pritisak je, čini se, ipak bio prevelik. U Final 4 krugu je letio zadnji. Nicolas Ivanoff je postavio najbrže vrijeme - 57.458, Lamb je s 58.052 držao drugo mjesto, a Martin Sonka s 59.704 bio treći. Zahvaljujući Archovom kiksu, Sonka se prvi put u karijeri popeo na postolje. Ishodom je, naravno, bio itekako zadovoljan i Nicolas Ivanoff kojemu je ovo bila druga pobjeda ove sezone.

Nigel Lamb je više nego zasluženo osvojio naslov prvaka. Nakon pobjede na trećoj utrci sezone u Maleziji, preostalih je pet utrka završio na drugom mjestu pokazavši vrhunsku formu i iznimne letačke sposobnosti na svim stazama i u svim uvjetima.

"Osjećaj je neopisiv", rekao je Lamb, "nisam mislio da je moje vrijeme dovoljno ni za postolje, a kamoli da će mi osigurati naslov prvaka. Presretan sam."

Vidno neraspoložen Hannes Arch bio je prilično škrt na riječima. Potpuno razumljivo jer treći put zaredom sezonu je završio na drugom mjestu i to uz nevjerojatnu podršku na stazi i prednost od samog početka utrke.

"Toliko sam htio pobijediti! Dao sam sve od sebe. U posljednjem sam krugu očito ipak previše riskirao."

Da se podsjetimo, Red Bull Air Race, najbrži motosport današnjice, nakon trogodišnje stanke ove se godine vratio na nebo i u svoju sezonu za 2014. godinu uvrstio i Rovinj, gdje je u travanjskom vikendu pružio pravi zračni spektakl više od 50 tisuća posjetitelja. Do iduće sezone, sve zanimljivosti, rezultate, fotografije i video isječke potražite na www.redbullairrace.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider