Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvo slavlje Pittsburgha

Najbolji start Montreala u povijesti, neuništivi Jagr ne posustaje

Hokejaši Montreala svladali su u noći s četvrtka na petak New York Rangerse s 3-0 i stigli do pete uzastopne pobjede na otvaranju nove NHL sezone, što predstavlja najbolji start Canadiensa u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tomas Fleischmann, Dale Weise i Tomaš Plekanec bili su strijelci za Montreal, a vratar Carey Price imao je 25 obrana u svom 35. 'shutoutu' u karijeri. Bio je to veliki vratarski obračun u kojem je Price uz pomoć suigrača nadvisio Šveđanina Henrika Lundqvista na vratima Rangersa, koji je zaustavio 29 udaraca domaćih hokejaša, ali tri paka su ipak pronašla put do njegove mreže.

Prošlogodišnji osvajači Stanley Cupa Chicago Blackwawksi doživjeli su na gostovanju u Washingtonu treći poraz u novoj sezoni. Capitalsi su slavili s 4-1, a pogotke za domaću momčad postigli su John Carlson, T. J. Oshie, Matt Niskanen i Aleks Ovječkin. Vratar Braden Holtby zaustavio je 26 od 27 udaraca igrača Chicaga, a jedini koji ga je uspio svladati bio je Viktor Svedberg.

U četvrtoj utakmici nove sezone do prve su pobjede konačno došli Pittsburgh Penguinsi koji su na svom ledu svladali Ottawu s 2-0. Senatorsi nisu uspjeli nijednom svladati Marc-Andrea Fleuryja koji je s 22 obrane zaradio svoj 39. 'shutout' u karijeri. Prva dva boda Penguinsima u novoj sezoni donijeli su svojim pogocima Daniel Sprong i Jevgenij Malkin.

Iako su mu već 43 godine, Jaromir Jagr ne posustaje. S dva pogotka u prvoj trećini i asistencijom u trećoj za strijelca Aleksandera Barkova, češki čarobnjak bio je najzaslužniji za pobjedu Florida Panthersa protiv Buffalo Sabresa 3-2. Strijelci za goste bili su Jake McCabe i Tyler Ennis.

Osim Montreala i Detroita u Istočnoj konferenciji, dvije su momčadi s maksimalnim učinkom na otvaranju sezone i u Zapadnoj konferenciji NHL-a. Uz San Jose do treće pobjede je stigla i Minnesota koja je s 4-3 slavila na gostovanju u Phoenixu. Zach Parise i Thomas Vanek bili su strijelci u prvoj trećini, Mikko Koivu i Mikael Granlund u drugoj trećini za treću pobjedu Wilda, a prvi poraz Arizone (3-1). To je najbolji ulaz u sezonu za Minnesotu od 2008/09. godine, a klupski rekord je šest startnih pobjeda iz sezone 2006/07. Zach Parise je s pet pogodaka vodeći strijelac NHL-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider