Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ogorčen nakon pobjede

Čupić objasnio zbog koga je bio ogorčen nakon Makedonije

Hrvatski rukometaši osvojili su kolo prije kraja natjecanja po skupinama prvo mjesto u grupi B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je reprezentacija odigrala najbolju utakmicu na Svjetskom prvenstvu kada je bilo najteže. Makedonija je bila zasad najteži protivnik, ali naša je obrana na čelu s maestralnim Mirkom Alilovićem zaustavila jednog od najboljih svjetskih rukometaša i zvijezdu Barcelone Kiru Lazarova.

Duvnjak samokritičan, Alilović otkrio recept

VIDEO Goluža zadovoljan ali upozorava: Treba malo više cijeniti loptu!

Sjajan je opet bio i Ivan Čupić s devet pogodaka uz tek jedan jedini promašaj. Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Hrvatska je zasad najbolja upravo na krilnim pozicijama. Mnogi tvrde kako na ovom SP-u upravo Hrvatska ima najbolju tranziciju iz obrane u napad koju najčešće završavaju krila nakon brzih kontri i polukontri.

Iz Čupića 'proključalo'

Čupić je posebno briljirao u prvih 30 minuta koje su bile prilično teške za naše rukometaše. Zabio je skoro polovicu pogodaka u tim trenucima, sedam od 15 ukupno. Golove bi proslavljao emotivno s pogledom prema tribinama. Nakon utakmice slavio je sa suigračima, ali nakon odlaska s terena raspoloženje se promijenilo. Projurio je pored hrvatskih novinara, a onda se na pressici 'otvorilo'.

''Neću na početku o utakmici. Molim sve hrvatske eksperte, trenere, bivše igrače, ljude koji vole i prate rukomet da nas malo puste na miru. Čitam poslije ručka u hrvatskim medijima da je Makedonija i motivirana reprezentacija. Slažem se, bore se i daju sve od sebe. Ali, neki ljudi koji su bili u reprezentaciji znaju s koliko mi sreće, želje i časti branimo našu domovinu. Tako da nikada neću osporiti našu želju da obučemo ovaj dres. Nisam ljutit, nisam razočaran, nisam tužan, samo bih molio pojedince da smanje ton na minimum, ako ikako mogu. Svjestan sam da smo mi Hrvati pomalo čudni na svoj način. Ima nas malo, trebalo bi se držati zajedno.''

Neke kritike išle su prema Dohi iz Hrvatske, a vezane su bile za nešto mekšu obranu i manjak ideje u pozicijskom napadu. Protiv Makedonije je obrana zaustavila jednog Lazarova, a napad na postavljenu obranu je funkcionirao najbolje na ovom prvenstvu.

Nakon prospavane noći Čupko je hrvatskim novinarima objasnio na koga je mislio. Radilo se o kritikama bivšeg reprezentativca Nikše Kaleba o borbenosti koje su ga malo zaboljele. No, Čupić je i sam priznao kako je onako 'vruć' malo pretjerao i žao mu je što je ispalo da se radi o svim stručnjacima i bivšim suigračima, a ne samo o Kalebu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider