Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Pustili su loptu...'

Duvnjak samokritičan, Alilović otkrio recept: Stisnuli smo obranu!

Hrvatska je pobijedila Makedoniju u četvrtom kolu Svjetskog rukometnog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su Makedonci dobro držali korak s Hrvatskom, izabranici Slavka Goluže uspjeli su prelomiti susret u svoju korist za pobjedu 29:26 (15:14).

Goluža zadovoljan ali upozorava: Treba malo više cijeniti loptu!

Hrvatska u nastavku slomila otpor Makedonaca i osigurala 'jedinicu'

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak postigao je pet golova, ali nije najbolje krenuo u utakmicu.

„Čestitke dečkima na izvanrednoj borbi, na pravoj utakmici. Mislim da smo loše ušli u utakmicu, gubili smo četiri razlike, ali otpočetka smo igrali dobru obranu. Međutim, mislim da smo primili tri-četiri brza gola iz kontre i polukontre, nismo bili strpljivi, nismo igrali dobro u napadu, prije svih ja, no kasnije smo se vratili, pokazali da stvarno znamo igrati pravi rukomet. Mislim da je bila dobra utakmica i za gledanje, igrali smo u drugom dijelu puno brže u napadu, postili smo loptu, bilo je lijepo za gledati nas. Sretni smo, prvi smo u skupini i idemo dalje“, kazao je Duvnjak.

Jakov Gojun je istakao dobru igru u obrani.

„Držali smo se gusto, onako kako smo se dogovorili, izlazili smo na Lazarova malo dublje, nismo mu dali da puca, iako on uvijek zabije svoje plus penali. Mislim da smo odigrali jednu pravu utakmicu, borbenu, i kad smo gubili četiri razlike, vratili smo se, pokazali da samo ekipa, pravi kolektiv. Vjerujemo u sebe, mislim da može i bolje od ovoga što smo danas odigrali. Cilj smo ispunili, osigurali prvo mjesto, sada se spremamo za BiH“, kazao je Gojun.

Mirko Alilović opet je sjajno čuvao svoja vrata, imao je 15 obrana.

„Prvih desetak minuta odigrali smo brzopleto, nekoliko lopti smo im dali, nisu ni oni valjda očekivali da će voditi 9:5. Bilo je iznenađujuće, ali stisnuli smo obranu, u drugom poluvremenu obrana je prelomila rezultat, odigrali smo zrelo i zasluženo pobijedili. Nije lako igrati protiv Lazarova, ali danas smo ga umirili. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu, to je najvažnije, to stalno ponavljamo kao papagaji. Dobro je, igramo sve bolje, što se dobro vidi. Protiv BiH ćemo odigrati utakmicu bez pritiska, opušteno, njima ništa ne znači, nama ništa ne znači, ali utakmicu treba odraditi sto posto, upisati još jednu pobjedu i gledati da se nitko ne ozljedi“, zaključio je Alilović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider