Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hoće li u Soči?

Morgenstern pušten iz bolnice i započeo utrku s vremenom

Šest dana nakon zastrašujućeg pada u Bad Mitterndorfu, austrijski skijaš-skakač Thomas Morgenstern (27) pušten je iz traumatološke bolnice u Salzburgu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trostruki olimpijski pobjednik je u petak pao na slavnoj letaonici Kulm tijekom treninga za natjecanje Svjetskog kupa. U zraku je izgubio ravnotežu i pao na leđa i glavu. Nakratko je ostao bez svijesti, a u bolnici su mu utvrđene ozbiljne ozljede glave i kontuzija pluća. Neko je vrijeme bio pod nadzorom liječnika na odjelu intenzivne njege, ali u ponedjeljak je potvrđeno da više nije u opasnosti.

Novi stravičan pad Morgensterna: 'Može micati rukama i nogama'

U četvrtak je pušten iz traumatološke bolnice u Salzburgu, ali je odmah prebačen u rehabilitacijsku kliniku u Klagenfurt. Prema riječima liječnika austrijske skijaške vrste, tamo će raditi sa sportskim psihologom, te započeti fizičku i neurološku rehabilitaciju.

Thomas Morgenstern je zapravo započeo utrku s vremenom budući da silno želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Sočiju. Izbornik austrijske reprezentacije Alexander Pointner će putnike objaviti 27. siječnja i voljan je čuvati mjesto Morgensternu, no dvostruki osvajač Velikog globusa morat će dokazati da je potpuno spreman.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider