Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Indansi poveli 3:1

World Series: Cleveland nadomak naslova

Cleveland Indiansi poveli su sa 3-1 protiv Chicago Cubsa u finalu doigravanja MLB lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Indiansi poveli su sa 3-1 protiv Chicago Cubsa u finalu doigravanja američke profesionalne baseball lige (MLB) svladavši ih na njihovom terenu sa 7-2 u četvrtoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa", te im je potrebna još samo jedna pobjeda za osvajanje naslova prvaka.

Ključnom se u četvrtoj utakmici pokazala druga izmjena tijekom koje su Indiansi zaostatak od 0-1 nakon prve pretvorili u prednost od 2-1 i to ponajprije zbog dvije obrambene greške inače pouzdanog igrača na trećoj bazi Cubsa Krisa Bryanta.

Inače, Cubsi su poveli nakon prvog "inninga" zahvaljujući udarcima Dextera Fowlera i Anthonyja Rizza, da bi tu prednost odmah na početku drugog "poništio" Carlos Santana solo "home runom" prije no što je Bryant svojim lošim reakcijama dopustio Lonnieu Chisenhallu prvo da se domogne prve, a potom i kućne baze za vodstvo Indiansa.

Gosti iz Clevelanda su u trećoj izmjeni uspjeli povećati prednost na 3-1, a u šestoj i na 4-1 da bi u sedmoj stigli i do nedostižnih 7-1 nakon što je Jason Kipnis opalio "home run" dok su već na bazama bili Coco Crisp i Rajai Davis.

U pretposljednjoj izmjeni Fowler je solo "home runom" uspio tek ublažiti poraz Cubsa.

Peta utakmica igrat će se opet u Chicagu u noći s nedjelje na ponedjeljak, dok bi se eventualne šesta i sedma utakmica igrale u Clevelandu u noćima s utorka na srijedu, odnosno srijede na četvrtak.

Prvak će postati ona momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Cleveland je posljednji put prvak bio 1948. godine, a Chicago naslov čeka od 1908.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider