Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije se nadala zlatu

Ristoski u transu nakon zlata: 'A sad kupanje na Copacabani!'

Hrvatska paraolimpijska popela se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Presretna sam, nadala sam se medalji, no nisam razmišljala o zlatu", izjavila je Mikela Ristoski nakon što je osvojila zlatnu medalju u skoku u dalj na Paraolimpijskim igrama.

"Prije početka natjecanja bila sam nervozna, no kada je krenulo natjecanje super sam se osjećala. Iz skoka u skok sam bila sve bolja i bolja. Sada se želim odmoriti, malo prošetati po Riju. Možda ću medalju proslaviti kupanjem na Copacabani", poručila je Ristoski.

Ristoski je do zlata i njezinih sjajnih rezultata posljednjih godina vodio Danial Temim s kojim surađuje već osam godina.

Aktualni trener: Borila se hrabro, super je odradila ovo

"Bio je to sjajan Mikelin nastup. Pobijedila je paraolimpijsku pobjednicu iz Londona, svjetsku i europsku prvakinju, te svjetsku rekorderku. Mikela se borila hrabro i super je odradila ovo finale", kazao je Temin.

Dodao je kako je taktika bila prvim skokovima osigurati medalju, a onda pokušati napasti zlato. Što se pokazalo dobitnom formulom.

"Mikela se dizala iz skoka u skok i to je bio naš dogovor. Prvo osigurati medalju, a onda napasti zlato, Bila je to uzbudljiva borba."

Prva trenerica: Ima talent i ima volje

Mikeli je na zlatu čestitala i njezina prva trenerica Jelena Vuković, brončana u bacanju diska na POI u Ateni 2004. godine.

"Kada smo započeli s treninzima Mikela je odmah od svih njih iskočila kao netko tko ima talent i netko tko ima volje. Počeci su bili teški, bilo je dosta kriza, ali je brzo zavoljela atletiku i trening. Ona je oduvijek vrlo vrijedna i savjesna sportašica, znala sam da ako nastavi, pred njom je uspješna sportska karijera, što se pokazalo točnim."

Izbornik: Skakala je fenomenalno

Hrvatski atletski izbornik Tomislav Krističević nije skrivao zadovoljstvo što je 'kraljica sportova' donijela i treću medalju za Hrvatsku u Riju nakon srebra Zorana Talića u skoku u dalj, te bronce Velimira Šandora u bacanju diska.

"Mikela je fenomenalno skakala. Pogodila je sve skokove i osobnim rekordom stigla do zlata. Poljakinja je na posljednjim natjecanjima bila bolja, no Miki je danas bila sjajna," kazao je Krističević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider