Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ivić: Možemo daleko, ali...

Metličić smiruje euforiju: "Moramo popraviti oscilacije"

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu Hrvatska zasad ima dvije pobjede u dva kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije, legendarni Petar Metličić, najavio je utakmicu Hrvatska - Bjelorusija koja se igra u ponedjeljak s početkom u 20:45 u sklopu trećeg kola skupine C Svjetskog prvenstva.

"Nema euforije nakon pobjede nad Mađarima. To smo očekivali i za Mađarsku smo se najviše pripremali. Svaka utakmica je za nas teška. Imamo dosta oscilacija i nadam se da će ih biti sve manje. Imali smo dosta lošu realizaciju protiv Mađarske, napad nam nije bio tečan kako smo htjeli", rekao je Metličić.

"Bjelorusija se dobro opekla, šokirani su u prvom kolu i htjet će sigurno protiv jačih ekipa vratiti bodove. Izbornik Babić ih jako dobro poznaje, a i igrali smo s njima u Poljskoj. Oni su dobra momčad koja ima igrače iz uglavnom dva kluba. Poraz protiv Čilea ih je uzdrmao i sigurno je da će dati sve od sebe da poprave dojam."

Metličić u zaključku izražava nadu:

”Moramo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu, pogotovo ponoviti drugo poluvrijeme iz utakmice protiv Mađarske. Imaju fantastičnog kružnog napadača iz Francuske koji im je možda i najbolji igrač tako da ćemo se ponovno morati baviti pivotima kao i protiv Mađarske."

Ivić: S popravcima u napadu i obrani možemo daleko dogurati

Hrvatski vratar Filip Ivić je sjajnim obranama u drugom dijelu presudio Mađarskoj te se složio da prvi dio utakmice nije bio na dobroj razini.

”Iza nas je teška i zanimljiva utakmica protiv Mađarske. Mađari su na stisli u prvom poluvremenu, a mi smo imali mnogo promašenih šuteva. U drugom dijelu smo obranu digli na viši nivo, stisnuli smo sredinu i zasluženo smo pobijedili."

O idućem protivniku Ivić kaže:

"Bjelorusija nije nimalo lagan protivnik. Danas svi igraju rukomet i sigurno neće biti lako. Imamo slobodan dan da se dobro pripremimo i odradimo još jedan trening. Turnir je dugačak i nema mjesta za euforiju, ali mislim da s ovakvom igrom i još ponekim popravcima u napadu i obrani možemo daleko dogurati. Znam dosta igrača iz Meškov Bresta, kako igraju, ali uz dobru analizu s Venijom mislim da ćemo se i mi vratari dobro pripremiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider