Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kapetan zabio

Medveščak upisao petu pobjedu u nizu za novi skok na ljestvici KHL-a

Njeftehimik iz Njižnjekamska odnio je bod iz Ledene dvorane, ali su hokejaši Medveščaka slavili s 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 1-0) pogotkom Geoffreyja Kinradea u 3. minuti produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo 47 sekundi trebalo je kapetanu Medveščaka Mikeu Glumcu za pogodak kojim su zagrebački oklopnici poveli protiv Njeftehimika iz Njižnjekamska i tako na najbolji način krenuli po petu uzastopnu pobjedu. No, brzo primljeni pogodak nije pokolebao goste koji su u Zagreb stigli nakon uvjerljive 3-0 pobjede nad Slovanom u Bratislavi dva dana ranije.

Visokim pritiskom u Medveščakovoj obrambenoj trećini ruski su hokejaši u 6. i 7. minuti stvorili dvije situacije iz kojih su svladali Gašpera Krošelja koji je u ovoj utakmici dobio povjerenje Medveščakova trenera Gordieja Dwyera. Slovenski čuvar mreže je u obje situacije bio prilično nemoćan, ostavljen na vjetrometini. Izjednačio je Poljigalov, a samo 73 sekunde poslije Zdunov je pogodio za vodstvo gostiju.

Medveščak se ipak othrvao pritisku gostiju i u 14. minuti došao do izjednačujućeg pogotka preko Šveđanina Edwina Hedberga, nakon najljepše akcije na utakmici. Colby Genoway je s nekoliko brzih okreta izvrtio svog čuvara, proslijedio pločicu Hedbergu koji ju je neobranjivo poslao pod gredu i svladao gostujućeg vratara Sudnicina.

U drugoj trećini gostujući su hokejaši bili bitno opasniji i aktivniji, o čemu je svjedočio i omjer udaraca koji je uvjerljivo bio na strani Njeftehimika (5-11). Srećom, Gašper Krošelj je sjajno reagirao u nekoliko situacija kad je bio oči u oči s gostujućim napadačima te ostavio "medvjede" u igri za sva tri boda.

Osvojili su dva. Nakon 60 minuta ostao je rezultat iz prve trećine, a drugi bod "medvjedima" donio je Geoffrey Kinrade, pogotkom na asistenciju Jesseja Saarinena. Medveščak je opet imao lošu realizaciju s igračem više (0/3), ali su se "medvjedi" opet odlično branili (5/5) kad su gosti imali brojčanu prednost.

Nakon 16 odigranih utakmica Zagrepčani imaju 27 bodova i nalaze se na petom mjestu Zapadne konferencije. U 17. kolu, "medvjedi" će u petak, 2. listopada (19.30 sati) u Ledenoj dvorani ugostiti još jednu momčad iz gornjeg doma Istočne konferecije KHL-a, Metalurg iz Magnitogorska.

MEDVEŠČAK - NJEFTEHIMIK NJIŽNJEKAMSK 3-2 (2-2, 0-0, 0-0, 1-0)

Zagreb. Dom sportova. Gledatelja: 4000

Strijelci: 1-0 Glumac (1, as. Gysbers), 1-1 Poljigalov (6, as. Milovzorov), 1-2 Zdunov (7, as. Taffe), 2-2 Hedberg (14, as. Genoway), 3-2 Kinrade (63, as. Saarinen)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider