Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Furiozni Medvjedi

Medveščak u prvoj utakmici nove sezone zabio sedam golova

U svojoj prvoj pripremnoj utakmici za ovu sezonu KHL Medveščak Zagreb je s uvjerljivih 7:2 svladao HC 05 Bansku Bystricu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovaci su pružali otpor u prvoj trećini kada su zabili svoja jedina dva pogotka, no ostatak utakmice pripao je Medveščaku, koji je od početka do kraja bio bolja momčad i zasluženo je pobijedio.

Prvu polovicu utakmice branio je Gašper Krošelj te je primio dva pogotka, dok je ostatak utakmice branio Danny Taylor i to bez primljenog pogotka. Radek Smolenak ostavio je zapažen trag na današnjoj utakmici, postigao je hat-trick i njemu pridodao i jednu asistenciju.

"Bilo je puno dobrih stvari u ovoj utakmici, žestoko smo se borili. Gledali smo napetu utakmicu s puno prilika s obje strane, pogotovo na početku, ali sviđa mi se način na koji smo igrali. Polako se već vidi struktura naše igre, veliki je plus što se to vidi već ovako rano u predsezoni. Sretni smo s pobjedom i s načinom na koji smo igrali, no smisao predsezonskih utakmica je stvaranje timskog duha i sustava igre, napravili smo mali korak, ali svakako korak u dobrom smjeru. Kako je utakmica odmicala, igrali smo sve bolje i bolje, no sutra sve kreće od početka" rekao je glavni trener Gordie Dwyer nakon svoje prve pripremne utakmice u Medveščaku.

"Bila je zanimljiva utakmica, težak početak za nas u obrambani i prijelaznoj igri, ali mislim da smo bili sve bolji i bolji kako se bližio kraj utakmice i do treće trećine smo imali potpunu kontrolu nad utakmicom. Uvijek je dobar osjećaj pobijediti, početi pripremne utakmice na pozitivan način, no ima puno toga što možemo popraviti i u čemu možemo biti bolji, no to i je poanta ovih pripremnih utakmica, da učimo i da popravimo svoju igru" ispričao je Gilbert Brule o prvoj pripremnoj utakmici.

"Bio je lijep osjećaj biti kapetan pa makar samo na jednoj utakmici. Sutra nas očekuje Slovan, čuo sam da su do sada igrali vrlo dobro u predsezoni, sutra nas očekuje odlična utakmica, samo ju moramo odigrati pametno, sa što manje prekršaja" rekao je današnji kapetan Mike Glumac te ujedno i najavio sutrašnju pripremnu utakmicu protiv Slovana iz Bratislave.

Drugu pripremnu utakmicu Medvjedi igraju već sutra, u subotu 8.8., od 18:00 u Bratislavi protiv Slovana.

HC 05 ICLINIC BANSKA BYSTRICA - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:7 (2:3, 0:3, 0:1)

Banska Bystrica - Zimni Stadion. Gledatelja: 2044

HC 05 iClinic Banska Bystrica: Bacashihua, Homer, Čížek, Ďatelinka, Šmach, Roussel, Grundling, Petran, Jankovič, Sonne, Galamboš, Loskot, M. Lunter, Pašek, Gašpar, Adamčík, Kytnár, Di Diomete, Matoušek, Zigo, Lamper

KHL Medveščak Zagreb : Kroselj, Taylor, Mantyla, Gysbers. Morrisonn, Kinrade, Katić, Parlett, Deutsch, Kovačevič, Jamtin, Brule, Giliati, Smoleňák, Mertl, Kvapil, Hedberg, Genoway, Bjorkstrand, Zanoski, Perkovich, Glumac(C)

Strijelci:

0:1 Smolenak (1)
0:2 Smolenak (4) PPG
1:2 Kytnar (5)
1:3 Giliati (17) PPG
2:3 Pašek (17)
2:4 Zanoški (23)
2:5 Brule (38)
2:6 Jamtin (39) PPG
2:7 Smolenak (57) PPG


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider