Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Krenula turneja

Medveščak slavio u Finskoj i približio se play-offu

Hokejaši Medveščaka pobijedili su na gostovanju u Helsinkiju finski Jokerit 4-1 (0-0, 1-2, 0-2) i produžili nadu za plasman u doigravanje KHL lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to drugi posjet Medvjeda finskoj prijestolnici i druga pobjeda protiv Jokerita. U prvom dvoboju u Hartwall Areni u listopadu prošle godine slavili su 3:2.

Premda je Jokerit treća momčad Zapada i već je osigurao doigravanje, Medveščak je pružio sjajnu predstavu. Domaćin je poveo golom Stevea Mosesa u 25. minuti, no Medveščak je golovima Jamesa Wrighta (29:36) i Billa Thomasa (35¸:12) okrenuo rezultat. U posljednjoj dionici igre hrvatski sastav je zabio još dva gola, a strijelci su bili Brandon Segal (43:19) i ponovo Bill Thomas (59:27).

Nakon današnje pobjede Medveščak se nalazi na 11. mjestu Zapada sa 63 boda, pet manje od osme pozicije, posljednje koja vodi u doigravanje.

Bila je to prva utakmica Medvjeda na dugoj turneji od čak osam utakmica na kojoj svaki bod može biti presudan u borbi za play-off. Idući dvoboj Medveščak ima za dva dana protiv Dinama iz Rige.Bio je to drugi posjet 'medvjeda' finskoj prijestolnici i druga pobjeda protiv Jokerita. U prvom dvoboju u Hartwall Areni u listopadu prošle godine slavili su 3-2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider