Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedan gol je bio dovoljan

Medveščak s novim trenerom prekinuo seriju poraza

Hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od tri poraza i stigli do šeste pobjede u sezoni svladavši pred oko 5000 gledatelja u Domu sportova Slovan iz Bratislave sa 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još se jednom pokazalo da Medveščakovi igrači bolje reagiraju u obrani kad vrata čuva Barry Brust koji je ostvario i prvi ovosezonski shutout spriječivši da ijedan od 36 udaraca gostujućih hokejaša završi u Medveščakovoj mreži. Na oduševljenje gledatelja Brust je u to ime simbolično srušio svoja vrata po završetku utakmice, neposredno prije nego li je proglašen igračem utakmice.

Pobjednički pogodak vrijedan tri boda postigao je Brandona Segala u 18. minute (17:09), kad je u kontranapadu opalio s vrha kruga i pogodio gornji lijevi kut vrata slovačkog čuvara mreže Janusa.

To je prva pobjeda novog trenera Douga Sheddena, koji je u najavi ove utakmice rekao da momčad mora biti spremna pobjeđivati baš na ovakav, težak način. Bila je ovo četvrta međusobna utakmica Medveščaka i Slovana, a Medvjedi su izjednačili omjer na 2:2 u pobjedama.

Medveščak je s 18 osvojenih bodova na ljestvici uspio preskočiti Atlant i Dinamo iz Rige te se probio do 11. mjesta Zapadne konferencije KHL-a. Ono što je još važnije, Slovan koji je trenutno na osmom mjestu, Medvjedima sad bježi samo tri boda, ali ima i dvije utakmice manje.

Novo pojačanje Medveščaka, 31-godišnji finski napadač Ville Leino stigao je u Zagreb, ali ipak nije bio u sastavu za ovu utakmicu. No, već od sljedećeg dvoboja protiv Jugre, u subotu 18. listopada, kad započinje nova gostujuća serija Medveščaka od četiri utakmice i Finac s bogatim NHL iskustvom bit će na raspolaganju novom treneru Dougu Sheddenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider