Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte momčad

Medveščak kreće u novu KHL sezonu: Mnogi su otišli, ali i došli

Utakmicom u Bratislavi protiv Slovana Medveščak će otvoriti novu sezonu u drugoj najjačoj ligi svijeta.

Još jedne sezone u Zagrebu ćemo gledati najbolji mogući hokej na ledu. Ako je netko podcjenjivao natjecanje u austrijskom EBEL-u, ruskom KHL-u ne može se ništa predbaciti. U NHL-u se ne može igrati, ali zato Zagreb preko Medveščaka može uživati u najjačoj ligi u Europi što nije uspjelo klubovima u nekim popularnijim sportovima.

Počela nova sezona KHL-a: Liga doživjela promjene, stigli novi klubovi

U debitantskoj je sezoni Medveščak šokirao KHL i ušao u play-off, porušio je neke rekorde, a onda ga je izbacio kasniji finalist Lev iz Praga. Medvjedi su bili hit, a nakon sezone momčad su im očerupali bogatiji klubovi. No, to je sudbina Medveščaka, koji je među siromasima u ligi s budžetom od 10 milijuna eura.

Stigle nove zvijezde

U Medveščaku je ostalo samo 12 hokejaša iz prošle sezone, ali je stiglo čak 14 novih. Zaboravite na Jonathana Cheechooa, nove napadačke zvijezde trebale bi biti Darren Hayder i Jason Krog, kanadske zvijezde AHL lige. Tu je poznato NHL ime, Kanađanin Shaone Morrisonn koji je nekoć bio standardni bek Washington Capitalsa.

Mark French iznenadio je sve svojim odlaskom, a na klupi ga je zamijenio Chuck Weber koji na raspolaganju ima vratare iz prošle sezone Marka Dekanicha i Barryja Brusta. Bivši kapetan Alan Letang sad je pomoćnik trenera, a novi je Andrew Murray koji je jedan od onih koji je ostao u klubu.

Nakon prve utakmice sa Slovanom u Bratislavi (4.9.), Medvjedi će ostati na turneji. Dva dana kasnije su u Jekaterinburgu kod Automobilista, 8. rujna su kod AK Barsa u Kazanju, a turneja završava u srijedu kod prvaka Metalurga.

Prva domaća utakmica u Ledenoj dvorani Doma sportova je protiv Sjeverstalja 14. rujna…

Igrački kadar:

Vratari: Barry Brust, Mark Dekanich, Mate Tomljenović

Braniči: Mathieu Carle, Mark Flood, Andrew Hutchinson, Mark Katić, Saša Martinović, Branislav Mezei, Mark Popović, Shaone Morrisonn

Napadači: Mike Glumac, Bill Thomas, Brock Trotter, Matt Anderson, Mike Hedden, Patrick Bjorkstrand, Darren Haydar, Jason Krog, Dario Kostović, Nathan Perkovich, Andrew Murray, Marcel Rodman, Pascal Pelletier, Brandon Segal, Martin St. Pierre, Anthony Stewart
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider